Denisa Crăciun

Compania de curierat Sameday, afaceri de peste 800 milioane lei în 2022

Compania de curierat Sameday

Compania de curierat Sameday Group a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de peste 800 de milioane de lei, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

Delivery Solutions, care operează brandul Sameday, controlat de Dante International, administratorul eMAG, a făcut anul trecut afaceri de peste 800 milioane de lei, în creștere cu 28% față de 2021.

Compania a depășit estimările de dezvoltare pentru 2022, crescând portofoliul internațional prin accesarea piețelor din Ungaria și Bulgaria și prin extinderea rețelei easybox cu 58% față de anul precedent.

În 2022, compania românească de curierat și-a consolidat poziția în piața din Ungaria. Față de anul anterior, numărul de comenzi cu livrare la adresă sau în lockerele easybox de pe teritoriul maghiar a crescut cu peste 280%. La finalul anului, rețeaua Sameday easybox din Ungaria a atins un număr de 680 de lockere instalate în marile orașe.

De cealaltă parte, în trei luni de la lansare, în Bulgaria au fost instalate 135 de easybox-uri, care au găzduit peste 60. 000 de colete.

în România au fost trimise la easybox peste 27 milioane de colete, reprezentând un procent de aproximativ 47% din totalul trimiterilor autohtone Sameday.

„A fost un an greu, în care ne-am asumat riscuri și din care ne-am ales cu o mulțime de lecții valoroase. Sameday este o mașinărie al cărei motor se bazează pe tehnologie. Evoluția comerțului online, de unde vin peste 90% dintre comenzile noastre, dezvoltarea mediului digital, dar și atenția pe care o acordăm inovațiilor tehnologice ne-au ajutat să creăm o structură care să ne transforme în prima alegere a clienților business. 2022 a fost un al an lecțiilor pe care le vom aplica în 2023, pentru ca nevoile clienților noștri să-și găsească cele mai eficiente soluții”, declară Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

Anul trecut, Sameday a investit peste 50 milioane de euro în soluții software de management și servicii operaționale.

În România, la finalul lunii decembrie 2022, compania avea deschise 83 de agenții în toată țara, peste 5.000 de angajați și colaboratori implicați la nivel operațional, și mai mult de 10.000 de localități din România tranzitate de curierii companiei.

Parallax

Vizualizari
397
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri