Claudiu Zamfir

Cel mai mare lanț de hipermaketuri convenționale investește 16 miliarde de dolari într-un marketplace online, să atace Amazon

Thumbnail

Tendința de extindere a afacerilor de comerț convențional de a se extinde în online continuă: cel mai mare lanț de hipermarketuri din lume, Walmart, investește 16 miliarde de dolari în marketplace-ul Flipkart, pentru a ataca astfel pozițiile Amazon, liderul mondial în e-commerce.

Americanii de la Walmart au anunțat oficial, sâmbătă, că au finalizat investiția în Flipkart, pentru a deține acum un pachet de 77% din acțiunile companiei indiene de comerț online. Investiția Walmart include 2 miliarde de dolari alocați la finalul tranzacției pentru a accelera creșterea Flipkart. Ambele companii își vor păstra brandurile unice și structurile de operare din India.

„Vom combina experiența Walmart în domeniul comerțului omni-channel, lanțurile sale de aprovizionare și forța sa financiară cu talentul, tehnologia și cunoștințele Flipkart și suntem convinși că împreună putem conduce următorul val de retail din India", a spus Binny Bansal, co-fondatorul și directorul grupului Flipkart.

Echipa de management a Flipkart va continua să conducă afacerea din India.

Walmart, care a obținut anul trecut încasări de peste 500 de miliarde de dolari, se simte amenințată de ascensiunea comerțului online și de liderul acestui domeniu, Amazon, care a avut anul trecut venituri de peste 170 de miliarde de dolari.

Pe piața indiană, de 1,3 miliarde de oameni,  Flipkart se bate cu Amazon India și cu Snapdeal, un site de e-commerce local în care a investit gigantul eBay.

Ironia face ca Flipkart, startupul prin care Walmart vrea să atace comerțul online din India, să fie fondat de doi foști angajați ai Amazon. În 2007, Sachin Bansal (26 de ani, atunci) și Binny Bansal (25) au deschis Flipkart cu o investiție inițială de vreo 6.000 de dolari.

Startupul lor a atras însă investitori mari, printre care și fondul sud-african Naspers, care controlează în România magazine online și platforme ca eMag, Olx.ro, Autovit.ro, precum și procesatorul de plăți online Pay U (care deține Pay U România, fosta GECAD ePayment).

În prezent, pe lângă acționarul majoritar Walmart, Flipkart mai are ca acționari: Tencent Holdings Limited, Tiger Global, Microsoft Corp., fondatorii păstrându-și și ei participații în firmă.

Parallax

Vizualizari
1906
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri