Raluca Abrihan

Ateliere de programare și robotică pentru copii, pentru a-i pregăti pentru joburile viitorului

Thumbnail

Pe parcursul acestui an şcolar, 450 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani vor învăța să programeze în cadrul atelierelor CoderDojo București Nord. Atelierele sunt gratuite, iar paticipanţii pot opta între tematici diferite, în funcție de interese, vârstă și nivel de pregătire: Arduino, Algoritmică, Java, Khan începători, Minecraft Education Edition, Scratch avansați, Scratch începători.

Activitățile vor fi coordonate de 22 de mentori voluntari, care îi vor pregăti pe tinerii cursanți pentru joburile viitorului și pentru o lume tot mai digitalizată.

„Acum 6 ani am pornit această inițiativă și ne bucurăm să vedem că lucrurile au evoluat foarte mult, iar de la an la an numărul participanților se dublează. Tot mai mulți părinți conștientizează importanța și beneficiile pe care activitățile din domeniile Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie şi Matematică – STEM le au în educația copiilor, cu atât mai mult cu cât statisticile anunță că numărul joburilor din domeniile tehnice se află pe un trend ascendent, iar resursele umane calificate pentru aceste domenii sunt tot mai limitate. Acest lucru înseamnă că educația STEM devine un aspect esențial din pregătirea tinerelor generații pentru viitor. Este responsabilitatea noastră să susținem și să încurajăm aceste tendințe, inclusiv prin programe de educație non-formală de calitate”, a declarat Ruxandra Vodă, Președinte, Fundația Telekom Romania.

CoderDojo este o mișcare internațională, inițiată în Irlanda în anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesați contextul în care să poată învăța programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului școlar. La CoderDojo copiii învață să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicații, programe, jocuri și multe altele. Dojo-urile sunt inițiate, conduse și mentorate de voluntari. CoderDojo transformă programarea într-o experiență socială și distractivă.

CoderDojo București Nord este susținute de Fundația Telekom Romania și Asociația Coder Dojo.

Citeste si:

VIDEO Cel mai tânăr programator român, premiat la Dublin pentru invenţia lui: O centură LED inteligentă

Parallax

Vizualizari
1234
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri