Claudiu Zamfir

Cluj: Viitor parc industrial, pe 115 hectare

Thumbnail

Clujul ar urma să aibă un al cincilea parc industrial, pe un teren de 115 hectare, pentru a atrage noi investiții de la firme dornice să se așeze acolo.

Consiliul Județean Cluj a aprobat miercuri începerea demersurilor de obținerea a titlului pentru un nou parc industrial în județ, care va funcționa pe o suprafață de 115 hectare pe raza comunei Luna, partener în proiect fiind orașul clujean Câmpia Turzii, potrivit Mediafax.

Investiția inițială este de până la 5 milioane de euro, prin bugetul județului.

„Am fost desemnat să semnez cererea pentru acordarea titlului de parc industrial și declarația de eligibilitate pentru Parcul Industrial Tetarom V. Este un acord de asociere încheiat între județul Cluj, comuna Luna și municipiul Câmpia Turzii în vederea constituirii acestui nou parc. Este un pas înainte pentru realizarea Tetarom V în zona comunei Luna, un proiect important. Există bani în bugetul județului pentru acest an, pentru a putea realiza lucrări până la suma de 5 milioane de euro. Prin acest demers, încercăm să ajungem la obținerea titlului de parc industrial, iar în curând să putem vorbi de un nou parc industrial în zona Luna – Câmpia Turzii”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Primul parc industrial Tetarom I a fost inaugurat în anul 2005 la Cluj-Napoca, iar de atunci au mai fost înființate Tetarom II, tot în Cluj-Napoca și Tetarom III, în comuna Jucu. Tetarom IV se află în construcție pe raza comunei Feleacu.

Până acum, cele 3 parcuri funcționale din Cluj au creat peste 5.500 de locuri de muncă, investițiile totale depășind 300 de milioane de euro.

Parallax

Vizualizari
2553
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri