Denisa Crăciun

Ce se mai construiește în Cluj: Peste 330 milioane EUR, investiție pregătită de un dezvoltator imobiliar

Proiecte imobiliare la Cluj-Napoca în 2022

Un dezvoltator imobiliar vrea să investească peste 330 de milioane de euro într-un proiect de regenerare urbană în Cluj-Napoca.

Prime Kapital a anunțat, joi, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că are în plan un proiect de regenerare urbană în Cluj-Napoca.

Proiectul constă în dezvoltarea unui centru comercial de aproape 75.000 mp închiriabili, a unui complex rezidențial cu aproape 1.400 de apartamente și o clădire de birouri cu peste 49.000 mp închiriabili.

Investiția vizează transformarea unei platforme industriale de 17,1 hectare, localizată între strada Plevnei și Pod IRA, într-o dezvoltare multifuncțională.

„Scopul nostru este să dezvoltăm un proiect extraordinar, care să aducă beneficii comunității extinse și care să aibă un impact economic major prin crearea de noi oportunități de locuri de muncă, în conformitate cu planurile de reamenajare durabilă a zonei”, a declarat Maggie Kitshoff, Partener Office & Rezidențial în cadrul Prime Kapital.

Proiectul produs de compania de imobiliare ia în calcul și crearea de parteneriate cu administrația locală, „pentru a contribui la obiectivele de infrastructură publică planificate în zonă”, se mai arată în comunicat.

Astfel, dezvoltatorul imobiliar este pregătit sa contribuie cu un teren cu o suprafață de circa 10.000 mp și să investească suplimentar 10 milioane de euro în infrastructura rutieră anunțată de municipalitate în cadrul proiectului „Culoarul de Mobilitate Nord” și în infrastructura educațională.

În 2016, Prime Kapital a intrat într-un parteneriat de tip joint-venture cu MAS PLC, investitor și operator de proprietăți imobiliare, cu o prezență în Europa Centrală și de Est.

În prezent, în România, dezvoltatorul imobiliar și MAS PLC au în dezvoltare investiții de aproximativ 2 miliarde de euro ce includ peste 14.000 de locuințe, peste 280.000 metri pătrați de suprafețe închiriabile de retail și peste 150.000 metri pătrați de suprafețe închiriabile de birouri.

Majoritatea proiectelor vizează reconversii funcționale ale unor platforme industriale și contribuții majore la dezvoltarea infrastructurii urbane în zonele în care sunt amplasate.

Parallax

Vizualizari
4093
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri