Denisa Crăciun

O nouă clădire de birouri și spații comerciale în Craiova

Thumbnail

Un grup imobiliar francez, care deține și administrează câteva centre comerciale din România, finalizează o nouă clădire mixtă de birouri clasa A și spații comerciale în Craiova, ca parte a unei investiții totale de peste 40 milioane de euro. 

Catinvest, grup francez de real estate, extinde Electroputere Parc și inaugurează cea de-a doua clădire mixtă de 12.700 de metri pătrați de birouri clasă A:  8.300 de metri pătrați de birouri și 4.400 de metri pătrați de retail, plus locuri noi de parcare subterană  pentru clienți și chiriași.

Noile birouri sunt deja închiriate de companii precum Ubisoft (companie franceză din industria jocurilor video), iar spațiile de birouri inaugurate la finalul anului 2020 sunt ocupate de Hella, companie germană specializată în sisteme de iluminat și electronice pentru industria auto cu activități multinaționale.

Gradul de ocupare a birourilor din cele două clădiri mixte este de peste 65%.

Prin această nouă extindere, aripa de vest a Electroputere Parc ajunge la o capacitate totală de aproximativ 2.000 de angajați care pot lucra în spațiile de birouri.

„La Catinvest, obiectivul nostru este să dezvoltăm permanent Electroputere Parc, oferind locuitorilor din zonă și business-urilor locale un hub extrem de bine poziționat și foarte accesibil pentru activități profesionale și de shopping. Odată cu deschiderea celei de-a doua clădiri de birouri clasa A și spații de retail, consolidăm poziția de lider a Electroputere Parc în regiunea Olteniei și rolul de furnizor major de spații imobiliare mixte în regiune. În ciuda vremurilor pline de provocări pe care continuăm să le traversăm cu toții, vedem un interes semnificativ din partea chiriașilor de retail și de birouri, pe fondul nevoii oamenilor și companiilor de a reveni la normal cât mai curând posibil”, a spus Jibril Semour, director general Catinvest Eastern Europe. 

Pe lângă această nouă clădire mixtă, lucrările de construcție pentru o altă extindere a Electroputere Mall sunt în desfășurare.

Această nouă extindere, care urmează să fie finalizată până în martie 2022, va aduce aproximativ 5.500 de metri pătrați de retail, precum și 1.000 de metri pătrați de terasă exterioară pentru restaurante.

Planurile de dezvoltare includ spații de retail, birouri și alte servicii precum spații de co-working sau de tip aparthotel, cu un buget total de investiții de aproape 60 de milioane de euro în următorii 2 – 3 ani.

„Suntem o companie de familie, cu o perspectivă pe termen lung, ceea ce ne oferă posibilitatea de a continua să investim în proiectele noastre chiar și în contexte dificile. Electroputere Parc este deja un centru regional de referință și beneficiază de cea mai bună locație din oraș. Mi-am luat angajamentul să dezvolt în continuare acest activ excepțional pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților”, a spus Bertrand Catteau, președintele Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest deține și administrează și alte câteva centre comerciale din România și din Europa de Est.

Compania activează, totodată, pe piața rezidențială și comercială din Franța. În total, Catinvest deține și administrează peste 500.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est.

Parallax

Vizualizari
251
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri