Denisa Crăciun

City Grill a modernizat un restaurant și a amenajat un hotel în București cu 13 milioane EUR. Investiția, de trei ori mai mare decât se aștepta

Hanul Berarilor

Lanțul românesc de restaurante City Grill, fondat de antreprenorul Dragoș Petrescu, a investit în total 13 milioane EUR, de 3 ori mai mult decât se aștepta, în modernizarea unui restaurant și amenajarea unui hotel în București.

Grupul City Grill anunță miercuri într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a investit cele 13 milioane EUR în „revitalizarea și modernizarea restaurantului Hanu’ Berarilor Oprea Soare și amenajarea Hotel La Boheme”.

Bugetul a fost de 3 ori mai mare decât am estimat. Pe perioada lucrărilor au apărut nenumărate cerințe suplimentare care au ridicat costul. Clădirea veche, monument istoric, a fost cea mai dificilă și mai scumpă parte a investiției, dar o provocare majoră a fost și închiderea șantierului în pandemie si lockdown. Planurile au fost total date peste cap, atât din punct de vedere costuri, dar și ca timp de finalizare”, spune Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Grupul a închiriat în 2008 clădirea în care funcționa restaurantul Casa Bucur, cu opțiunea de a o cumpăra de la moștenitorii de drept. Apoi, restaurantul a fost transformat definitiv în Hanu’ Berarilor. Lucrările de restaurare și renovare au început în anul 2015 și au fost desfășurate în etape diferite. 

În perioada 2015-2017 s-au realizat lucrări precum construirea orangeriei și infrastructura terasei. Între 2018 și 2019 a fost construită noua bucătărie, iar în perioada 2019-2023 s-a restaurat clădirea veche a hotelului și a restaurantului.

Clădirea în care funcționează restaurantul este o clădire monument istoric de clasă A. Clădirea veche a fost consolidată, a fost realizată compartimentarea pentru spațiul alocat hotelului și au fost restaurate detaliile de la interior. 

Restaurantul „este situat într-un monument istoric de clasa A. Această clasificare aduce nenumărate limitări de acțiune asupra clădirii. Sunt necesare autorizații și acorduri speciale, studii specifice pentru elementele valoroase ale clădirii– lemn, piatră, metal, vitralii etc. Este un proces extern de costisitor și care se desfășoară pe o perioadă mai lungă de timp. Nu în ultimul rând pentru intervențiile de restaurare sunt necesari oameni cu calificare pentru aceste activități și care trebuie să fie atestați de instituții acreditate. Nu este ușor să lucrezi pe incrustațiile din lemn, înfloriturile de la metal, să refaci tavane pictate distruse de infiltrații de apă, să patinezi cu foiță de aur etc. Mi-aș dori să vad în București și nu numai, cât mai multe case monument cărora se li se redea strălucirea de altă dată și care să devină ele în sine o destinație emblematică în oraș”, mai spune Daniel Mischie. 

Grupul City Grill, fondat în 2004, care operează în prezent restaurante și cafenele, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 235 milioane lei.

Parallax

Vizualizari
1350
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri