Claudiu Zamfir

Chinezii de la Tencent investesc în aplicația de plăți Viva Wallet

Thumbnail

Aplicația grecească de plăți electronice Viva Wallet, care operează și în România, a primit miercuri o nouă rundă de investiții, de 80 de milioane de euro, condusă de gigantul tech chinez Tencent.

La runda de finanțare au mai participat și alți investitori, printre care Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și fondul Breyer Capital.

„Credem că, prin puterea tehnologiei, firmele pot promova incluziunea, integrarea și reziliența. Suntem încrezători că finanțarea acordată de BERD, know-how-ul și prezența locală vor ajuta Viva Wallet să își atingă obiectivele strategice și să sprijine un număr mare de comercianți de tip IMM și startup, prin servicii de plată mai bune” - a declarat românca Andreea Moraru, șefa biroului BERD pe Grecia și Cipru.

Viva Wallet operează în 23 de țări europene, în care oferă o soluție integrată de plăți electronice într-o singură aplicație de mobil, pentru consumatori și comercianți. În România, Viva Wallet este condusă de Paul Popa, numit country manager din decembrie 2019.

Aplicația de plăți online a fost lansată în anul 2013, în Grecia, de către compania elenă de servicii pe internet Viva Services.

Parallax

Vizualizari
448
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri