Claudiu Zamfir

Chinezii de la Huawei îi acuză pe americanii de la Verizon că le-au copiat tehnologiile

Thumbnail

Compania chineză Huawei, acuzată de guvernul SUA că ar fi „furat proprietate intelectuală americană” de-a lungul timpului, dă acum în judecată compania americană Verizon, pe care o acuză că i-ar fi încălcat brevete de invenții, folosindu-i ilegal tehnologiile.

Huawei a intentat proces, joi, față de Verizon la instanțele din statul american Texas, cerând despăgubiri de la compania americană, pentru că aceasta ar fi folosit tehnologii care erau protejate de 12 patente deținute de firma chineză.

Chinezii spun că înainte să deschidă procesul au încercat „o perioadă semnificativă” să ajungă la o înțelegere amiabilă cu Verizon, dar cele două părți nu au ajuns la un acord pentru o licență.

„Produsele și serviciile Verizon au beneficiat de tehnologia brevetată pe care Huawei a dezvoltat-o în mai mulți ani de cercetare și dezvoltare. Ani întregi, am negociat cu succes acorduri de licență de brevet cu multe companii. Din păcate, atunci când nu se poate ajunge la niciun acord, nu avem de ales decât să încercăm un remediu legal. Aceasta este practica obișnuită în industrie. Huawei solicită ca Verizon să respecte investiția Huawei în cercetare și dezvoltare. Fie plătește pentru utilizarea brevetelor noastre, fie se abține să le folosească în produsele și serviciile sale”, a declarat Song Liuping, șeful departamentului legal al Huawei.

Compania chineză de telecomunicații, unul dintre liderii mondiali pe piața de telefoane mobile, spune că reinvestește în cercetare-dezvoltare între 10 și 15% din veniturile sale anual. În ultimii 10 ani, Huawei a investit peste 70 de miliarde de dolari în cercetare-dezvoltare, rezultând mai mult de 80.000 de brevete de invenții în toată lumea, din care 10.000 de patente înregistrate în SUA.

Pe de altă parte, în ultimii 20 de ani, Huawei spune că a folosit, la rândul său, tehnologii dezvoltate de companii IT&C din SUA, Europa, Japonia și Coreea de Sud în baza a 100 de acorduri de licență pe care le-a încheiat cu acestea.

Din anul 2015, Huawei a plătit peste 6 miliarde de dolari pentru a putea folosi tehnologii dezvoltate de alte companii, pe bază de licențe, și a primit, la rândul său, peste 1,4 miliarde de dolari de la alte companii care îi folosesc tehnologiile brevetate.

În anul 2019, guvernul SUA a trecut Huawei pe o listă neagră de companii străine supuse unor restricții comerciale. Administrația Trump a acuzat compania chineză că ar fi „furat proprietate intelectuală americană”, de-a lungul timpului.

Parallax

Vizualizari
2045
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri