Raluca Abrihan

China depăşeşte SUA la numărul de unicorni

Thumbnail

China a reuşit să depăşească Statele Unite la numărul de startup-uri evaluate la peste 1 miliard de dolari, adică unicorni. Chinezii deţin 206 astfel de firme, în timp ce americanii au 203 unicorni. Iată care sunt cei mai importanţi.

La sfârşitul lunii iunie China avea 206 unicorni, printre cele mai valoaroase companii de acest gen, din china se numără: platforma de ecommerce Alibaba, dezvoltatorul de aplicaţii ByteDance (care deţine şi TikTok) şi platforma de ride-hailing Didi Chuxing (principalul competitor al Uber din Asia), potrivit Hurun Report, citat de straitstimes.com. Cei trei unicorni valoarează împreună peste 280 de miliarde de dolari.

Statele Unite au 203 companii evaluate la peste 1 miliarde de dolari, printre startup-urile recent adăugate la această listă se numără, WeWork, Airbnb sau platforma de livrat pizza Zume.

Un alt raport lansat în această vara de Visual Capitalist susţine că SUA se află în continuare în fruntea clasamentului, cu 156 de unicorni, în timp ce chinezii deţin doar 94, potrivit datelor analizate în luna mai.

Raportul realizat de Hurun ia în calcul startup-uri cu o vârsta medie de şapte ani şi mai mult de jumătate dintre acestea vin din cinci industrii de top. Fintech-ul şi ecommercul sunt domeniile care deţin cei mai mulţi unicorni la nivel global, potrivit raportului citat.

Mai mult, firmele chineze sunt campione la înfiinţarea de noi firme (spin off-uri) care ajung unicorni. Ca de exemplu Alibaba, care a lansat Alipay, iar apoi a creat fintech-ul Ant Financial, în 2014.

Parallax

Vizualizari
2993
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri