Adi Iacob

CEO Uber: Există șansa ca firma să nu se listeze pe bursă în 2019

Thumbnail

Este posibil ca Uber să nu se listeze pe bursă anul acesta, potrivit lui Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei, citat de The Wall Street Journal. "O vom face când vom fi gata și sperăm că piața va fi într-o în stare bună (...) Aș fi dezamăgit și cred că acționarii noștri ar fi dezamăgiți, dar compania ar fi bine", a spus șeful companiei de ridesharing.

Comentariile par a fi o schimbare de poziție pentru Khosrowshahi față de anul trecut, când a spus în mod constant că Uber este "pe calea cea bună" pentru un IPO (ofertă publică inițială) în 2019. Cu toate acestea, el a adăugat că va lua în considerare "condițiile legate de piață" atunci când va fi luată această decizie, în timpul unui interviu acordat Reuters în luna septembrie.

De la acel interviu, prețul acțiunilor companiilor de tehnologie au suferit scăderi considerabile. Printre acestea se numără companii precum Apple și Facebook. 

  • Apple a pierdut aproximativ 450 miliarde dolari din valoarea sa evaluată (după ce a atins o valoare evaluată record de 1,12 miliarde de dolari în octombrie), scrie Business Insider

Khosrowshahi susține că profitul Uber a rămas în parametri normali, în ciuda scăderii altor companii de pe piață.

Thumbnail
Dara Khosrowshahi, CEO Uber

Uber ar putea fi evaluată la valoarea de 120 miliarde de dolari, dacă va avea loc un IPO în acest an, conform propunerilor prezentate companiei Goldman Sachs și Morgan Stanley. Valorile sunt cu 66% mai mari decât cea a celei mai recente evaluări a companiei Uber, care a determinat compania să ajungă la 72 de miliarde de dolari, după ce Toyota a investit 500 de milioane de dolari în aplicația de ridesharing.

Uber l-a angajat pe Nelson Chai în funcţia de director financiar în august, acoperind un post care a fost liber o bună perioadă de timp şi netezind calea spre o ofertă publică iniţială.
 

Parallax

Vizualizari
2160
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri