Redactia StartupCafe.ro

Cât își propun turiștii români să cheltuie pe o vacanță în Europa, în medie (agenție)

turism-dreamstime.jpg

Bugetul mediu investit de un turist român pentru vacanţa de vară, pentru Europa, este de 800 euro în anul 2024, estimează agenția de turism Euria, fondată în urmă cu 17 ani de Sorin Stoica și Daniela Shah. 

Pentru vara acestui an, românii nu se uită numai către Europa și au pus în topul destinaţiilor de vacanţă insulele portugheze Madeira din Atlanticul de Nord şi insulele Seychelles din Oceanul Indian, în apropiere de Madagascar. 

Apetitul pentru călătorii se află pe un trend ascendent, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrându-se o creştere a cererii cu 15%, arată agenţia de turism Eturia, citată de News.ro. 

Potrivit companiei, bugetul mediu investit de un turist român pentru vacanţa de vară, pentru Europa, este de 800 euro. Pentru vara acestui an, românii au pus în topul destinaţiilor de vacanţă Madeira şi Seychelles, Tenerife, Palma de Mallorca, Nisa şi Sicilia.

„Sezonul estival a debutat deja pentru turiştii noştri aflaţi în căutare de vacanţe. Observăm, în acest context, că apetitul pentru călătorii se află pe un trend ascendent, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Urmărind rezervările, atât prin cele două platforme online, cât şi pe canalele tradiţionale ale agenţiei noastre, am observat, până în acest moment, o creştere a cererilor cu 15%, iar alegerile sunt dintre cele mai diverse, conaţionalii noştri alegând atât insule din Europa, cât şi destinaţii din insulele Oceanului Indian, America, Asia, Africa sau Caraibe. Astfel, la finalul acestui sezon de vacanţe, preconizăm o creştere a vânzărilor cu 20% faţă de 2023“, declară Ana Maria Gherasim, director de vânzări Eturia, citată de News.ro.

Cele mai multe vacanţe, din această perioadă, se desfăşoară în familie, de aceea Eturia a conturat un set de oferte care faciliteză călătoriile în Europa pentru familiile cu copii, cei mici călătorind gratuit, singura condiţie fiind ca ei să stea în aceeaşi cameră cu părintii, până la 2 minori până în 12 ani.

Pe de altă parte, vacanţele dedicate cuplurilor nu lipsesc din topul vânzărilor din acest moment, fie că aleg vacanţe în doi, sau experienţe mai complexe împreună cu un însoţitor de grup.

„Când vine vorba despre bugetul mediu investit de un turist român pentru vacanţa de vară, pentru Europa observăm că investesc un buget mediu de 800 euro, având în vedere că multe plecari din acestă perioadă (Paris, Barcelona, Sicilia, Sardinia, Nisa, Lisabona) se regăsesc în ofertele noastre la tarife sub 700 euro, dar sunt şi destinaţii precum Madeira, unde, pentru un sejur de 7 nopţi, preţurile pornesc de la 890 euro. Pe de altă parte, un sejur de zece zile pe plajele exotice din Seychelles, în luna august 2024, poate fi achiziţionat de la 1.890 euro/persoană”, mai spune Ana Maria Gherasim, potrivit News.ro. 

Pentru vara anului 2024, topul destinaţiilor europene este condus de Madeira urmată îndeaproape de Tenerife, Palma de Mallorca, Nisa şi Sicilia. Pentru destinaţiile mai îndepartate trendul verii este compus dintr-un mix de Asia si Africa: Seychelles, Tanzania, Malaezia, Kenya şi Indonezia.

„Pentru aceasta vară, observăm că turiştii români sunt deschişi să exploreze mai mult Portugalia, Italia (Ischia, Capri si Napoli) sau Franţa unde pe lângă Paris aleg pachete pentru descoperirea metropolei, combinate cu Valea Loarei sau Mont Saint Michel, unii fac oprire şi la Disneyland, mai ales ca este o atracţie extrem de apreciată de familii. Scoţia reprezintă o altă destinaţie atragătoare în vara 2024, la fel şi Islanda, cu o clima mai prietenoasă şi un peisaj spectaculos. O altă noutate a acestui an o reprezintă numărul în creştere a clienţilor Eturia care aleg croazierele pentru Islanda, Groenlanda, fiordurile Norvegiene, chiar şi Alaska”, a mai spus reprezentanta agenției de turism. 

 Agenţia de turism Eturia are peste 70 de angajaţi şi a încheiat anul 2023 cu un rulaj de peste 28 milioane de euro.

Parallax

Vizualizari
378
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 033
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri