Redactia StartupCafe.ro

Cât mai costă terenul în București: Mobexpert și Redport au cumpărat la un preț de 295 EUR/mp în nordul Capitalei

bucuresti

Dezvoltatorul imobiliar Redport Capital, fondat de Cosmin Savu-Cristescu, şi grupul Mobexpert, al omului de afaceri Dan Șucu, investitor în clubul de fotbal Rapid, au cumpărat terenuri de 44.000 de metri pătraţi în zona de nord a Bucureștiului, la o valoare de aproximativ 13 milioane de euro (circa 295 EUR/mp).

Potrivit News.ro, terenul este situat în zona Străuleşti, lângă Petrom City, pe amplasament urmând să fie dezvoltat Infinity Nord, un proiect rezidenţial. Reamintim că, în februarie 2023, un alt dezvoltator imobiliar de la noi, One United Properties, a anunțat că a cumpărat o suprafață de 44.863 mp la prețul de 35 de milioane de euro (780 EUR/mp), în zona Progresului-Cotroceni, din București.

Suprafaţa de teren cumpărată acum de Redport Capital și Mobexpert, în nordul Bucureștiului, este împărţită în trei loturi, amplasate pe laturile clădirilor de birouri Petrom City.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 de către Cosmin Savu – Cristescu şi reprezintă un grup de companii specializate în construcţii, investiţii, dezvoltare şi management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I şi The Level Apartments II, însumând 175 de apartamente în urma unor investiţii de 16 milioane de euro.

„Am finalizat una dintre cele mai importante tranzacţii cu terenuri amplasate în zona de nord a Capitalei, lotul achiziţionat oferindu-ne posibilitatea de a dezvolta un proiect fanion al întregii zone Străuleşti - care va deveni unul dintre principalii poli de dezvoltare ai Bucureştiului. Vom iniţia un amplu proces de reconversie şi regenerare urbană, atent planificat cu cei mai buni specialişti din domeniu, pentru a dezvolta Infinity Nord, un proiect la standarde internaţionale, cu peste 1.000 de locuinţe, care va deveni  un reper pentru piaţa rezidenţială locală”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director şi acţionar majoritar al grupului Redport.

Investitorii spun că au realizat un concurs internaţional de proiecte pentru desemnarea companiei care să realizeze masterplanul de dezvoltare al zonei. Câştigătoare a fost desemnată Design International, o companie de arhitectură şi design cu o experiență de aproape 60 de ani, cu sediul central în Londra şi birouri în Shanghai, Milano sau Dubai, care a realizat proiecte de peste 10 milioane de metri pătraţi în 45 de ţări.

„Intenţionăm să construim un proiect ce va pune în aplicare o viziune de dezvoltare sustenabilă pentru următorii zeci de ani, care va remodela complet întreaga zonă Strauleşti pentru a o reintegra cu succes în peisajul oraşului. Va fi un proiect corect şi temeinic gândit, care va pune în prim plan ecosistemul din zona Petrom City, in mod deosebit pentru cei care vor locui aici”, a declarat Dan Şucu, fondator şi acţionar al grupului Mobexpert. Compania este cunoscută mai ales pentru afacerile cu mobilier, dar activează și în dezvoltarea imobiliară.

Dezvoltarea Infinity Nord este prevăzută să înceapă în toamna anului 2023, urmând a se desfăşura în mai multe etape până la livrarea completă, estimată a fi în 2030. Proiectul va reprezenta una dintre cele mai mari regenerări urbane de asemenea dimensiuni din Bucureşti, urmând să ofere şi zone mari de agrement, spaţii comerciale şi opţiuni multiple pentru petrecerea timpului liber, spun dezvoltatorii.

Zona în care sunt situate terenurile cumpărate de Mobexpert și Redport (Google Maps):

Parallax

Vizualizari
2567
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.598
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.95

publishing: 3.1

expertise: 0.09

rating: 1.598

Articole publicate : 974
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri