Claudiu Zamfir

Cât „costă” să-ți deschizi birou în SUA, ca firmă românească: investiția unei companii IT clujene, inclusiv documente, taxe locale, chirie

washington-dreamstime

O firmă IT din Cluj își deschide al doilea birou al său în SUA, la Washington DC și a precizat acum valoarea totală a acestei investiții, inclusiv cheltuieli cu documente și taxe locale, precum și chiria spațiului aferentă primului an.

Compania românească de dezvoltare software OVES Enterprise estimează investiția pentru deschiderea biroului din capitala SUA la 250.000 de euro, inclusiv cheltuieli cu documente și taxe locale, precum și chiria spațiului aferentă primului an.

OVES Enterprise avea deja prezență în Statele Unite, de la finalul anului 2023, când a inaugurat un birou în Silicon Valley. Compania din Cluj-Napoca mai are birouri în Europa (România, UK și Germania) și Orientul Mijlociu (Dubai).
 
Prin biroul de la Washington OVES Enterprise vrea să-și accelereze extinderea în industria de apărare, „care este între prioritățile din prezent”, a precizat firma, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

„SUA sunt cel mai atractiv punct pe harta industriei de spațiu și apărare din întreaga lume, iar regiunea Washington, Virginia, este polul dezvoltării celor mai mari companii de Defence. Este fără-doar-și-poate locul în care trebuie să fie orice companie de software cu capabilități în această direcție. Biroul OVES Enterprise din Washington DC este un argument în plus pentru a accelera investițiile de resurse umane și financiare în verticala de Defence, una dintre prioritățile noastre pentru următorii ani.

În SUA avem deja proiecte de amploare, cu un grad ridicat de complexitate și inovație, în Apărare, alături de Healthcare, Data, Fintech și eCommerce și suntem în măsură să fructificăm oportunități în Aeronautică și Green Energy, alte domenii vedetă în această regiune a globului", spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

Până la finalul anului, aproximativ 30% - 40% din cifra de afaceri a companiei va fi generată de business-ul din SUA. Proiectele pe segmentul Defence vor contribui semnificativ la acest procentaj, în prezent, cota fiind de circa 12% și în creștere.

„O echipă cu prezență fizică în SUA ne va ajuta să construim infrastructura pentru a ridica finanțare pentru produsele pe segmentul de Defence pe care le dezvoltăm. De asemenea, fiind într-o industrie foarte reglementată, în procesul de selecție al furnizorilor de dezvoltare software, prezența în regiune este un criteriu eliminatoriu pentru marii jucători, care se asigură, astfel, că furnizorul se supune aceleiași legislații și acelorași reguli", mai spune Mihai Filip.

Investițiile în extinderea internațională ale OVES Enterprise vor ajunge la aproximativ 500.000 de euro la finalul anului, compania țintind deschiderea de noi birouri, fie in Europa, fie în altă regiune din SUA.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software înființată în 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia OVES a inclus oferirea de servicii de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituții guvernamentale internaționale etc. În prezent, 80% din cifra de afaceri a  companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenței artificiale şi big data, potrivit comunicatului.

OVES Enterprise spune că are aproape 200 de angajați și colaboratori și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Potrivit datelor oficiale de la Ministerul Finanțelor, firma Oves Enterprise SRL, din Cluj-Napoca, a avut venituri de 12,2 milioane de lei și profit de 3,6 milioane de lei, cu un număr mediu de 3 salariați, în anul 2021.

Parallax

Vizualizari
1044
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri