Adi Iacob

Căminele studențești, pe locul 2 în topul celor mai mari mineri de criptomonede

Thumbnail

Campusurile universitare se situează pe locul doi în topul celor mai mari mineri de criptomonede, cu la 22%, după sectorul energetic și al utilităților - cu aproximativ 34%, potrivit unui studiului realizat de compania de tehnolgie Cisco, publicat în PCMag

"Dacă lași echipamentul de exploatare a criptomonedelor pornit în dormitor timp de patru ani, termini facultatea cu mult mărunțiș", spune Austin McBride, cercetător la Cisco.

În timp ce își lasă echipamentele miniere să funcționeze dormitoare sau în bibliotecă, studenții evită costurile energiei electrice, potrivit lui McBride, care a adăugat:

"Dificultatea (cu care se obțin criptomonedele) pentru o mulțime de monede digitale este foarte mare în prezent - ceea ce înseamnă că costul pentru energia electrică și internet este mai mare decât profitul pe care îl poate produce din exploatarea acestor monede. Dacă nu trebuie să plătești aceste costuri, atunci ești în un loc foarte bun pentru a face bani."

Cercetătorul a afirmat că mineritul în căminele studențești este "destul de distribuit", ceea ce indică faptul că mulți studenți mineresc în dormitor. Dar nu toate aceste activități sunt realizate de studenți. El menționează că unele computere au fost atacate de hackeri care au instalat pe computerele vulnerabile programe malware care folosesc dispozitivul pentru a obține monede virtuale.

Nu este surprinzător faptul că pe locul întâi în top este sectorul energetic și al utilităților. McBride speculează faptul că aceste companii folosesc computere vechi care pot fi ușor infectate cu malware-uri de minerit criptomonede.
În top se mai află industria sănătății - cu 7%, media - cu 6% și sectorul educației pre-universitare - cu 4%.

Thumbnail
(Sursa foto: Captură PCMag.com)

Parallax

Vizualizari
3147
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri