Raluca Abrihan

Foarte mulți dintre cei care dețin sisteme de securitate acasă au echipamente învechite. Ce riscă ei și cât costă un sistem nou

Thumbnail

Peste 35% dintre românii care dețin un sistem de securitate acasă l-au instalat acum mai bine de 5 ani, conform unui sondaj comandat de un magazin online de sisteme de securitate.Cât costă, în medie, un astfel de sistem.

Luând în considerare ritmul accelerat al avansului tehnologic din domeniu, sistemele de securitate cu o vechime mai mare de 5 ani sunt soluții învechite și prezintă riscuri asumate de proprietari, în măsura în care modelele vechi nu pot oferi un nivel ridicat de protecție, au o incidență crescută la defecțiuni, în comparație cu cele noi, iar calitatea scăzută a imaginilor, în cazul unui sistem de supraveghere video, spre exemplu, nu poate oferi informații relevante pentru identificarea infractorilor, potrivit sondajului comandat de Atu Tech.

„Este foarte important ca sistemele de securitate să fie de actualitate, fie că vorbim despre sisteme de alarmă, sau de supraveghere video. Trebuie să ținem cont că sistemele de securitate sunt mereu pornite, iar o funcționare continuă necesită și mentenanță. Astfel, cel puțin o dată pe an, este recomandată verificarea componentelor sistemului: camerele de supraveghere, sursele de alimentare, cablurile, conexiunile camerelor, DVR-ul și harddisk-ul etc. Sistemul de alarmă trebuie înlocuit doar în cazul în care componentele nu mai dau randament. Recomandăm teste pentru a vedea calitatea senzorilor de alarmă, dar și pentru a determina dacă sistemul comunică bine cu dispeceratul sau cu telefonul proprietarului”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (A2T.ro). „Durata de viață a unul echipament de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă este de aproximativ 5 ani. După această perioadă, în lipsa unui upgrade, există un risc mare de apariție a defecțiunilor”.

În prezent, instalarea unui sistem de securitate este mult mai accesibilă în comparație cu acum 5 – 7 ani. Astfel, daca acum 5 ani, un sistem de supraveghere video complet, cu 4 camere cu o rezoluție de 1 MP + DVR + cablu (100 metri) + sursa de alimentare + HDD, costa aproximativ 1.600 de lei, în prezent, un sistem complet de supraveghere video, pe o configurație similară, dar cu o rezoluție de 2 MP, costă 800 de lei.

În 2013, un sistem de alarmă profesional, wireless, costa aproximativ 2.000 de lei. În prezent, costă circa 1.400 de lei, iar un sistem de alarmă de tipul DIY, wireless, cu mai mulți senzori și sirenă costă aproximativ 700 de lei.

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomandă ca instalarea să fie făcută de instalatori autorizați.

Mii de furturi din locuinţe, în România. Ce cred românii despre sistemele de securitate – sondaj

Parallax

Vizualizari
3210
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri