Denisa Crăciun

Bursele ANIS 2021: 5.000 Euro pentru cadrele didactice universitare din IT. Lista câștigătorilor

Thumbnail

Douăsprezece noi proiecte educaționale inovatoare, realizate de tineri profesori universitari de la cele mai mari universități din țară, sunt sponsorizate în 2021 prin programul Bursele ANIS.

La ediția din acest an au fost selectate 12 cursuri, ce vizează tehnologii precum  AI/ML, Big Data, Blockchain, Cybersecurity, Health Tech, Tech for All. Valoarea totală a burselor este de 60.000 de euro, iar fiecare proiect educațional va primi câte 5.000 de euro.

De asemenea, la ediția din 2021 au fost înscrise, în total, 23 candidaturi, provenite de la cadre didactice tinere. Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să:

  • dețină titlul de lector sau asistent universitar;
  • aibă până în 40 de ani;
  • introducă sau să actualizeze un curs/ laborator cu metode inovative de predare, în unul dintre domeniile tehnologice propuse.

Proiectele depuse au fost evaluate după următoarele criterii: caracterul inovativ al cursului/laboratorului și sustenabilitatea lui, structura, ce trebuie să acopere obiectivele și materia cursului/laboratorului, respectiv profilul candidatului și metodele inovative de predare.

Candidaturile au fost evaluate de un comitet format din 13 reprezentanți ai industriei și mediului academic.

Proiectele selectate se încadrează în tehnologii precum: AI/ML – 4 cursuri, Big Data – 2 cursuri, Blockchain – 1 curs, Cybersecurity – 2 cursuri, Health Tech – 1 curs, Tech for All – 2 cursuri.

„Programul Bursele ANIS a cunoscut un real succes încă de la prima ediție, de la an la an înregistrând tot mai multe înscrieri de proiecte, fapt ce demonstrează deschiderea mediului academic spre colaboarea cu industria IT și nevoia unui sprijin extern pentru tinerii profesori dedicați meseriei lor. Pe de altă parte, și sponsorii s-au arătat deosebit de încântați să participe la acest program, unii fiind alături de noi chiar de la prima ediție. De altfel, industria IT cunoaște importanța acestui parteneriat cu mediul academic și se dedică constant, prin diverse proiecte, creșterii calității educaționale din România, ce reprezintă fundația viitoarei forțe de muncă”, a spus Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS România.

Bursele ANIS 2021 - Proiecte sponsorizate

Arusoaie Andreea-Valentina (Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași) a propus cursul Quantum computing, pentru care a primit o sponsorizare din partea Endava Romania. Crăciunescu Răzvan (Universitatea Politehnica din București) a fost sponsorizat de Qualitance QBS pentru cursul Sisteme hibride de comunicații mobile. Rădoi Emilian (Universitatea Politehnica din București), a propus cursul Dezvoltarea de Software în Startup-uri, sponsorizat de Tremend Software Consulting. Zvorișteanu Otilia & Achirei Ștefan (Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași), au fost sponsorizați de Wipro Technologies pentru cursul Sisteme de Vedere Artificială.

Categoria Big Data a fost regăsită în două dintre cursurile selectate, respectiv: Technologies for Big Data Analysis, propus de Marin Iuliana (Universitatea Politehnica din Bucuresti) și susținut de Adobe Systems Romania și Sisteme Distribuite de Baze de Date, propus de Truică Ciprian-Octavian (Universitatea Politehnica din București) și susținut de Microsoft Romania. La categoria Blockchain, Softbinator Technologies a oferit o sponsorizare către proiectul Introduction to Blockchain, realizat de Cira Cristian (Universitatea de Vest din Timișoara).

Iancu Bogdan (Academia de Studii Economice din București) a propus cursul Securitatea Codului Sursă (Source Code Security), ce a obținut susținerea Atos IT Solutions and Sevices, iar Stângaciu Cristina-Sorina (Universitatea Politehnica Timisoara) a fost sponsorizată de Microsoft Romania pentru cursul Operating Systems for IoT (OSIOT).

Endava Romania a susținut cursul denumit Realitate virtuală și augumentată, ce se încadrează în categoria Health Tech și este realizat de Stanica Iulia-Cristina (Universitatea Politehnica din București). Pentru segmentul Tech for All s-au acordat două sponsorizări: cursul Technology Entrepreneurship, realizat de Anagnoste Sorin (Academia de Studii Economice din București) și susținut de eMag, respectiv Instruire asistată de calculator, curs propus de Ștefan Iulia Adina (Universitatea Tehnică din Cluj) și sponsorizat de DB Global Technology.

Inițiativa Bursele ANIS a fost susținută și la această ediție de companii: Adobe Systems Romania, Atos, DB Global Technology, eMAG, Endava Romania, Microsoft Romania, Qualitance QBS, Softbinator Technologies, Tremend Software Consulting și Wipro Technologies.                            

Parallax

Vizualizari
221
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri