Claudiu Zamfir

Grupul care deține Bursa de la Londra își deschide birou de suport la București - anunț oficial

Thumbnail

London Stock Exchange Group (LSEG), care operează Bursa de la Londra, cea mai mare din Europa, a anunțat miercuri că urmează să-și înființeze, la București, un nou centru de servicii pentru afaceri, unde intenționează să angajeze profesioniști calificați într-o gamă de tehnologii, servicii de date și roluri de funcții corporative.

Potrivit unui comunicat oficial al Bursei de la Londra, noul său centru din România va angaja personal în compania de servicii partajate a grupului, Business Services Ltd (BSL). BSL oferă în prezent funcții pe tehnologie, servicii de date și suport corporativ în cadrul entităților globale operaționale ale grupului.

LSEG și-a asigurat sedii de birouri situate în zona central-vestică a Bucureștiului, în apropierea Universității Politehnice. Noua facilitate LSEG va încadra inițial 200 de angajați într-o serie de roluri, în completarea operațiunilor existente ale BSL în Colombo, Sri Lanka, unde sunt 480 de angajați.

Murali Subrahmanyam, șeful LSEG Business Services, a declarat: "Suntem încântați să anunțăm deschiderea unui nou centru de servicii în România. Prin dezvoltarea de noduri strategice operaționale în cadrul fusurilor orare și al zonelor georgrafice potrivite, suntem în măsură să oferim servicii și sprijin operatorilor noștri globali. România oferă LSEG o forță de muncă înalt calificată, un sistem educațional puternic și o bună infrastructură. Am fost încântați de primirea caldă din partea Guvernul României, a Agenției Invest Romania și a comunității locale de afaceri. Așteptăm cu nerăbdare să devenim un angajator în România și să contribuim la dezvoltarea în continuare a capacităților piețelor de capital din țară pentru a susține creșterea economică".

Comunicatul Bursei londoneze preia și o declarație a lui Stefan-Radu Oprea, ministrul român pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat: "Suntem încântați că London Stock Exchange Group a ales România ca loc pentru unul dintre centrele sale operaționale strategice, creând peste 200 de locuri de muncă calificate în București. Angajamentul pe termen lung față de țara noastră consolidează și dezvoltarea capacităților piețelor de capital din România".

În ianuarie 2018, ministrul de atunci pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a declarat că Bursa londoneză urma să-și extindă prezența la București, în urma unor negocieri purtate din partea României de agenția Invest Romania, din subodinea ministerului.

„Exista discutii in acest moment si Guvernul Romaniei prin intermediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat discuta aceasta tema de o perioada destul de lunga de timp deci nu e o chestiune noua. Cred ca am inceput negocierile cu ei in urma cu 6-8 luni de zile si ceea ce pot sa iti confirm in aceasta seara este ca Romania a ajuns in marea finala, sa spunem asa. A fost un grup mai mare de tari, dupa care s-au restrans si dupa care au ramas un numar foarte, foarte mic de tari. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, prin Invest Romania si echipa pe care o conduc, a depus un efort urias in acest sens.  Imi doresc enorm pentru Romania sa se intample si ar fi intr-adevar o veste mare” - spunea atunci Laufer, într-un interviu la Antena 3.

Bursa de la Londra are o capitalizare de circa 6.000 de miliarde de dolari, fiind una dintre cele mai mari din lume.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
1581
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri