Adi Iacob

Bursa din Elveția vrea să lanseze primul exchange de criptomonede reglementat de Banca Națională

Thumbnail

SIX, proprietarul și operatorul bursei din Elveția, a anunțat planurile de a lansa Exchange SIX Digital — un exchange de criptomonede reglementat de autorități și de banca centrală a țării.

SIX susține că echange-ul său “va fi prima infrastructură de piață din lume care va oferi un serviciu complet de tranzacționare, decontare și custodie pentru activele digitale”, scrie CCN.

Platforma bazată pe tehnologia blockchain va permite emiterea și tranzacționarea de active digitale. 

Tehnologia Blockchain este folosită în special în contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar este aplicabilă în numeroase domenii. Avantajul blockchainului este că poate stoca o bază publică de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezintă o bază de date distribuită ce păstrează o listă dinamică de înregistrări în mod eficient, verificabil și permanent.

“Exchange-ul va permite clienților SIX să tranzacționeze, să securizeze și să păstreze activele digitale în același mod în care îl fac în prezent în lumea tradițională", a explicat șeful Exchange SIX Digital, Thomas Zeeb.

Reprezentanții companiei au subliniat faptul că platforma va avea "același standard de supraveghere și reglementare" de la FINMA — Financial Market Supervisory Authority — autoritatea de reglementare financiară a Elveției și Banca Națională a Elveției — banca centrală a țării.

De asemenea, platforma va permite clienților săi să ofere propriile lor token-uri prin oferte inițiale de monede (ICO) pentru a strânge fonduri. "Am reunit o echipa de dezvoltatori și consultanți care vor ajuta clienții să creeze ICO-uri și noi produse in jurul acestui concept", a adăugat Zeeb, subliniind că SDX este "un ecosistem".

Exchange-ul SIX va fi lansat în prima jumătate a anului 2019.

Parallax

Vizualizari
1823
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri