Claudiu Zamfir

Strânge bani pe bursă, la București, să facă investiții imobiliare la Cluj

Thumbnail

STK Properties, vehicul investițional înființat de fondul de investiții STK Emergent, axat pe dezvoltarea de proiecte imobiliare în Cluj-Napoca, debutează miercuri, 18 mai 2022, pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro de către bursă, acțiunile companiei se tranzacționează sub simbolul bursier STKP, iar listarea are loc după ce compania a atras de la investitorii din piața de capital 3,5 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a firmei este de aproape 21 milioane de lei.

Plasamentul privat de vânzare de acțiuni a fost derulat  în martie 2022, iar la acesta au participat 40 de investitori, dintre care 7 profesionali și 33 de retail. Compania a vândut 1.552.300 acțiuni la un preț de 2,25 de lei/acțiune.

Fondurile atrase de la investitorii din piața de capital vor fi utilizate pentru dezvoltarea și finalizarea până în 2027 a unui proiect imobiliar în Cluj-Napoca, cartierul Bună Ziua, conform Memorandumului de listare a acțiunilor. Proiectul prevede construcția a 240 apartamente de 1, 2 și 3 camere în suprafață totală de aproximativ 18.500 mp, un parc care va fi cedat primăriei Cluj-Napoca, zonă comercială, 2,200 mp teren alocat pentru construcția unei creșe de 1,500 mp și 520 parcări.

Conform estimărilor curente, profitul net total realizat de STK Properties în urma realizării proiectului imobiliar se va ridica la 14,7 milioane de euro, până la finalul 2027.

„Mulțumim investitorilor care ne-au acordat încredere și participă alături de noi în acest proiect care constituie o premieră pentru piața imobiliară clujeană, anume dezvoltarea unui proiect  imobiliar cu participarea publică a investitorilor, care astfel au posibilitatea de a avea expunere pe un domeniu care a adus randamente bune în ultimii ani. STK Properties va fi o companie de proiect al cărui obiectiv principal îl constituie realizarea dezvoltării imobiliare Green Square și restituirea către investitori a profitului realizat. În prezent este în derulare procedura de obținere a PUZ, iar față de momentul realizării plasamentului privat am obținut avizul de trafic, una dintre fazele esențiale pentru obținerea PUZ”, a declarat Nicolae Pascu, președinte și director general al STK Financial AFIA SA.

STK Emergent, unul dintre fondurile locale de acțiuni active pe piața fondurilor închise de acțiuni, este acționarul majoritar al STK Properties, cu 83,3% din capitalul social. STK Emergent este de asemenea primul fond listat la BVB, din septembrie 2008, sub simbolul bursier STK.

Parallax

Vizualizari
1979
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri