Claudiu Zamfir

Cea mai mare companie de telefonie și internet din Bulgaria, Vivacom, ar putea fi vândută cu peste 1 miliard Euro

Thumbnail

Cea mai mare companie de telecomunicații din Bulgaria, Vivacom, a primit două oferte de cumpărare de peste 1 miliard de euro fiecare, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

Prima oferta, de 1,1 miliarde de euro,  a fost făcută de către grupul de telecomunicații și media United Group, controlat de firma de investiții BC Partners, cu sediul global la Londra și prezențe în New York, Paris, Milano, Hamburg.

Cea de-a doua ofertă, de 1,05 miliarde de euro, a venit de la fondul american de investiții Providence Equity Partners.

Vivacom este deținută de omul de afaceri Spas Rusev, grupul financiar rus VTB și Delta Capital, aceștia achiziționând compania în 2016, în schimbul sumei de 330 milioane de euro.

Spas Rusev, care anunțase anterior că negociază cu Deutsche Telekom achiziția operatorului român Telekom, a scos Vivacom la vânzare în iulie, la o evaluare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

În ianuarie, Roussev a anunțat că negociază cu Deutsche Telekom achiziţia operatorului român Telekom. La acel moment Spas Roussev finalizase achiziţia operaţiunilor din Albania ale Deutsche Telekom pentru 50 de milioane de euro, împreună cu omul de afaceri bulgar de origine albaneză Elvin Guri.

„Achiziţia Telekom Albania este primul pas al încercării de a consolida piaţa de telecomunicații din Balcani. Negocierile cu Deutsche Telekom continuă pentru operaţiunile lor din România, unde, datorită dimensiunii tranzacţiei, sunt implicat alături de un partener, iar într-o etapă ulterioră vor fi discuţii şi pentru Macedonia”, a declarat, atunci, Roussev în presa bulgară.

Compania bulgară, care oferă servicii de telefonie fixă și mobilă, internet de mare viteză, TV, a declarat venituri de peste 480 de milioane de euro pe anul 2018.

Parallax

Vizualizari
1232
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri