Claudiu Zamfir

București: Spitalul de oncologie Monza, cumpărat de turci

medic

Spitalul privat de oncologie Monza, din București, va fi cumpărat de o companie turcească de sănătate, deținută de o familie de oameni de afaceri care activează în domeniile medicinei, comerţului și industriei alimentare.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, publicației StartupCafe.ro, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care İstanbul Memorial Sağlik Yatirimlari A.Ş. preia Spitalul de Oncologie Monza S.R.L.

İstanbul Memorial este un furnizor de servicii medicale prin intermediul mai multor spitale din Turcia. İstanbul Memorial face parte din grupul de companii deţinut de familia Aydin, care activează în mai multe domenii: investiţii în domeniul sănătăţii, comerţul cu amănuntul în sectorul alimentar, comerţul cu amănuntul al textilelor, producerea textilelor şi marketing. Pe piaţa din România, grupul activează prin intermediul companiei English Home S.R.L., care deține magazine prin care se comercializează cu amănuntul produse de casă.

De partea cealaltă, Spitalul de Oncologie Monza S.R.L. este un furnizor de servicii medicale integrate, destinat, în principal, pacienților oncologici. Spitalul de oncologie face parte din Grupul Monza, deschis de italienii de la Policlinico di Monza. Grupul medical bucureștean este condus de Luca Militello, CEO. Carmen Drăgan este președintele Grupului Monza, iar conf. univ. dr. Carmen Orban este director general.

Consiliul Concurenței a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că „NU ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal”.

 

Parallax

Vizualizari
6932
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri