Adi Iacob

Booking.com investește jumătate de miliard de dolari în rivalul Uber din Asia

Thumbnail

Booking Holdings, firma care deține site-ul Booking.com, va investi 500 de milioane de dolari în startup-ul chinez Didi Chuxing — principalul rival al Uber pe piața din Asia, ca parte a unei alianțe globale care va combina rezervările de camere și plimbările la cerere pentru clienții lor.

Didi va furniza curse cu mașina clienților care au rezervat camere de hotel prin intermediul aplicațiilor deținute de Booking Holdings. Totuși, nici una dintre companii nu a oferit detalii cu privire la piețele pe care vor colabora, scrie Bloomberg.

Didi domină piața de ridesharing din China, cea mai mare sursă de turiști din lume și în același timp o destinație de sine stătătoare. Însă în ciuda achizițiilor și investițiilor pe care le-au făcut în America Latină și alte țări precum Japonia și Australia, startup-ul nu are o poziție clară în afara Chinei.

Booking Holdings are utilizatori și parteneri în aproape 220 de țări, în timp ce marea majoritate a celor 550 de milioane de utilizatori ai Didi se află în China, scrie AutoNews.com.

Booking Holdings, care concurează cu Expedia Group în Statele Unite, și-a folosit resursele pentru a spori vizibilitatea site-urilor sale său și a făcut investiții strategice în site-uri similare din China, printre care Ctrip.com International Ltd. și Meitan Dianping.

Booking Holdings este evaluată la 97 de miliarde de dolari. Compania deține site-uri precum Booking.com, Priceline.com,Agoda.com și Kayak.com.

Surse: AutoNews.comBloomberg
Parallax

Vizualizari
418
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri