Raluca Abrihan

Fostul şef al Booking.com investeşte 4 milioane de euro într-un startup de traveltech

Thumbnail

Holidu, este una dintre firmele traveltech (tehnologie care să ajute la planificarea călătoriilor) cu cea mai rapidă creștere din întreaga lume, a a primit o investiţie de 4 milioane de euro de la fostul director executiv al Booking.com, Kees Koolen, scrie eu-startups.com.

Această sumă este partea a unei investiţii totale de 5 milioane de euro, carevine să completeze runda ce de investiţii de 40 de milioane de euro obţinută de startup, anul trecut.

Numai în luna iulie, peste 27 de milioane de utilizatori au vizitat site-ul Holidu, aducând o creștere anuală de 2,6 ori a rezervărilor și rezervări în valoare de 130 de milioane de euro, în luna respectivă.

Fondat de frații Johannes și Michael Siebers în 2014, în Germania, scopul startup-ului este de a facilita căutarea și rezervarea cazării pentru vacanţă prin două modalităţi. Pe de o parte, Holidu operează un motor de căutare pentru închirieri. Acest lucru le permite călătorilor să găsească și să rezerve cazare de la cei de peste 1.000 de parteneri ai Holidu, din întreaga lume. Pe de altă parte, filiala companiei Bookiply oferă o soluţie software poprietarilor care să îi ajute să-şi promoveze locaţii pe diverse site-uri.

Pandemia COVID-19 a schimbat substanțial comportamentul de călătorie. A sporit accentul pe călătoriile interne, a condus la mai multe rezervări în ultimul minut și la mai multe opțiuni de cazare premium, conform datelor interne ale Holidu, comparând iulie 2020 cu aceeași lună a anului precedent.

Startup-ul are în prezent 200 de angajaţi.

 

Parallax

Vizualizari
1289
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri