Claudiu Zamfir

Fondatorul Bolt: Transportul cu trotinete electrice nu este o afacere minunată de una singură

Thumbnail

Antreprenorul estonian Markus Villig (25 de ani), fondatorul aplicației Bolt (fosta Taxify), de transport cu autoturismul în sistem ridesharing, care activează și în România, spune că serviciul de mobilitate urbană cu trotinete electrice de închiriat „nu este o afacere minunată”.

Bolt este prezentă în România prin serviciul de ride-hailing, cu mașina, însă în alte țări europene, precum Franța, are și trotinete electrice de închiriat prin aplicație de mobil.

Fondatorul și directorul general al companiei spune însă că trotinetele electrice nu sunt o afacere de sine stătătoare profitabilă pentru el, dar îl ajută să aducă mai mulți pasageri în „ecosistemul” Bolt de servicii de transport și livrarări.

Nu avem nevoie să obținem profit din trotinetele electrice. Le vedem mai degrabă ca pe o ca parte importantă a transportului urban”, a spus Villig, citat de Sifted.

El consideră că serviciile cu trotinete electrice tind să-și piardă valoarea de brand și unicitatea de la o companie la alta. „Practic nu se mai face nicio diferență. Este un spațiu foarte, foarte comoditizat (fenomen economic în care produsele și serviciile își pierd unicitatea de marcă și valoarea- n.r.) și este extrem de greu să te mai diferențiezi fie prin hardware, fie prin software, ori prin orice altceva. Practic, oricine poate să cumpere 1.000 de trotinete electrice de pe raft și să lanseze un serviciu în orice oraș vrea”, a mai afirmat Markus Villig, conform publicației Sifted.

În prezent, în București funcționează 4 servicii de transport, de sine stătătoare, cu trotinete electrice de închiriat : Lime (venit din SUA), Wolf-e, Flow și Melc (toate 3, românești).

Citește și:

EXCLUSIV. Video-interviu cu fondatorul Taxify: Firmele de taxi luptă împotriva interesului consumatorilor și mai conving politicieni. După București, aplicația va intra în Cluj

Parallax

Vizualizari
7557
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri