Raluca Abrihan

Bolt primește o investiție de 20 milioane de euro de la IFC

Thumbnail

Bolt, platformă europeană de transport la cerere, primește o investiție de 20 milioane de euro de la IFC pentru a spori accesul la serviciile de mobilitate pe piețele emergente.

"Bolt realizează un parteneriat cu IFC (International Finance Corporation), membru al Grupului Băncii Mondiale, pentru a promova accesul la serviciile de mobilitate la cerere, în economiile emergente. Serviciile de consiliere și investițiile de 20 de milioane de euro ale IFC vor ajuta Bolt să extindă soluțiile de mobilitate care creează oportunități de câștig, stimulează antreprenoriatul mic și îmbunătățesc accesul la transporturi pe piețele est-europene și africane", anunță reprezentanții companiei de ridesharing.

Bolt s-a lansat în Africa de Sud - prima sa piață africană - în 2016. În prezent, compania operează în șapte țări africane și 70 de orașe de pe continent.

Finanțarea IFC va fi direcționată către Europa de Est, inclusiv în Ucraina și piețele africane, cum ar fi Nigeria și Africa de Sud, mai spun reprezentanții companiei.

În prezent, Bolt testează o nouă categorie de ride-hailing, într-un proiect pilot denumit „Doar pentru femei”, în Africa de Sud - un serviciu nou care dorește să răspundă nevoilor de siguranță și să îmbunătățească serviciile de mobilitatea pentru femei, prin conectarea șoferilor de sex feminin cu pasagerele.

"IFC va sprijini în continuare obiectivele Bolt de a conecta femeile pasageri și conducătorii auto, îmbunătățind accesul acestora la transportul sigur și accesibil creând noi oportunități economice", se mai arată în comunicatul transmis de companie.

Bolt are peste 50 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 40 de țări din Europa și Africa. Serviciile sale variază de la ride-hailing, la micromobilitate cu trotinete și biciclete electrice, până la livrarea de alimente și pachete.

Parallax

Vizualizari
378
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri