Raluca Abrihan

Bolt împrumută 50 milioane Euro de la Banca Europeană de Investiții

Thumbnail

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanţele companiei) de 50 de milioane de euro cu Bolt, platforma europeană de transport şi ridesharing cu sediul central în Estonia.

Finanțarea este susținută de Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), principalul pilon al Planului de investiții pentru Europa.

Obiectivul finanțării este acela de a sprijini inițiativele de dezvoltare și cercetare ale produselor Bolt în domenii în care utilizarea tehnologiei poate îmbunătăți siguranța, fiabilitatea și sustenabilitatea serviciilor sale, menținând, în același timp, eficiența ridicată a operațiunilor companiei.

Acesta include investiții în servicii existente precum ride-hailing, dar și în servicii noi, cum ar fi car-sharing, bike-sharing și livrare de mâncare, arată reprezentanţii Bolt.

„Estonia este în prima linie a transformării digitale în Europa. Sunt mândru că Europa, prin Planul de Investiții, sprijină strategia de cercetare și dezvoltare a platformei estoniene Bolt, pentru a crea servicii inovatoare și sigure, care vor spori mobilitatea urbană”, a declarat comisarul european pentru economie Paolo Gentiloni.

Banca Europeană de Investiții (BEI) este instituția de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deținută de statele sale membre. Aceasta oferă finanțări pe termen lung, disponibile pentru investiții solide care să contribuie la obiectivele politicii UE. În ultimii 5 ani, BEI a pus la dispoziția proiectelor estoniene aproape 830 de milioane de euro - printre altele - în domeniul tehnologiei, infrastructurii și transporturilor.

Bolt este o platformă europeană de transport la cerere, care are drept scop să facă mobilitatea urbană mai ușoară, rapidă și convenabilă. Serviciile companiei variază de la ride-hailing până la micromobilitate și food delivery. Fondată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013 și are în prezent peste 30 de milioane de utilizatori în peste 35 de țări la nivel mondial.

Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) este principalul pilon al Planului de Investiții pentru Europa. Acesta oferă garanții de primă pierdere, care permit Băncii Europene de Investiții să investească în mai multe proiecte, deseori mai riscante. Proiectele și acordurile aprobate pentru finanțare în cadrul FEIS urmăresc să mobilizeze investiții de peste 458,8 miliarde de euro, sprijinind peste un milion de start-up-uri și IMM-uri din cele 28 de state membre ale UE.

Parallax

Vizualizari
667
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri