Raluca Abrihan

Bolt primeşte o finanţare de 100 milioane de euro

Thumbnail

Platformă de transport la cerere Bolt a primit o investiție de 100 de milioane de euro și anunţă extinderea tuturor segmentelor de servicii, ride-hailing, micromobilitate și livrare de produse alimentare în Europa și Africa. Investiția vine de la Naya Capital Management, managerul global de investiții fondat în 2012 de Masroor Siddiqui, fost partener la The Children's Investment Fund, și ridică fondurile totale de care dispune Bolt la peste 300 de milioane de euro.

În prezent, Bolt își desfășoară serviciile de ride-hailing în peste 150 de orașe din Europa și Africa. În ultimele luni, Bolt a accelerat extinderea serviciului său de livrare a produselor alimentare, Bolt Food, pentru a acoperi 12 țări și a lansat Business Delivery, un serviciu menit să ajute furnizorii care au nevoie de un partener de distribuție, oferind livrare în aceeași zi. De asemenea, a lansat Bolt Protect, o nouă categorie în aplicație, cu mașini echipate cu panouri de protecție din plastic, instalate între pasageri și scaunele din față, limitând fluxul de aer între șofer și călători.

„Chiar dacă modul în care ne deplasăm a fost afectat temporar de criza globală, tendințele pe termen lung, care determină mobilitatea la cerere, cum ar fi scăderea numărului de autoturisme proprietate personală sau trecerea la un transport mai ecologic, au continuat să câștige teren. Ne bucurăm că suntem susținuți de investitori care apreciază viziunea noastră pe termen lung și nu cheltuitul inutil, un obicei atât de comun în Silicon Valley. Sunt mai încrezător ca niciodată că eficiența și localizarea noastră sunt un avantaj fundamental în industria serviciilor la cerere. Acestea ne permit să oferim în continuare mijloace de transport accesibile pentru milioane de clienți și o rentabilitate bună pentru partenerii noștri din lumea post-COVID”, spune Markus Villig, CEO și co-fondator Bolt.

Bolt are peste 30 de milioane de utilizatori înregistrați în peste 35 de țări din lume.

Înființată de Markus Villig, Bolt a fost lansată în 2013. Este una dintre platformele de transport cu operaţiuni în Europa și Africa, având printre investitori companii precum Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, dar și pe Taavet Hinrikus, co-fondator al TransferWise.

Naya Capital Management este un manager global de investiții cu sediul în Londra, Marea Britanie.

 

 

Parallax

Vizualizari
2261
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri