Claudiu Zamfir

Aplicația de transport auto Bolt a intrat și în Arad

Thumbnail

Bolt, serviciu de transport auto intermediat prin aplicație, a intrat joi și în Arad, cel de-al 12 -lea oraș  românesc în care este prezent startup-ul estoanian, concurent al Uber.

Bolt și-a accelerat astfel extinderea în România, în mai puțin de două luni dublând numărul de orașe în care și-a lansat serviciul de transport în sistem de ride-hailing, cu șoferi parteneri.

Cele 12 orașe din România în care este disponibil servicul Bolt acum sunt: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Ploiești, Galați, Pitești, Craiova, Oradea și Arad.

Prețul curselor Bolt din Arad începe de la 8 lei, iar pe perioada lansării, pasagerii beneficiază de reduceri de până la 50 %. Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție. Bolt recomandă, de asemenea, șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform reglementărilor în vigoare.

Cristian Sălceanu, Country Manager Bolt România, a declarat: „Arad este principala poartă de intrare în România și un centru de legătură foarte important cu restul Europei, dar și un oraș cu o dezvoltare remarcabilă în ultimii ani. Ni s-a părut firesc să lansăm principalul nostru serviciu, acela de transport la cerere, în Arad. Chiar și în contextul pandemiei, serviciul de ride-hailing a avut un real succes peste tot unde ne-am extins în România, iar acest lucru ne-a oferit încrederea și resursele necesare pentru a acoperi tot mai multe orașe. Odată cu lansările de la Arad și de la Oradea, Bolt este activ de acum în toate marile orașe din vestul României”.

Compania Bolt a fost fondată în anul 2013, în Estonia, sub numele de Taxify, de către Markus Villig, care avea doar 19 ani atunci și era încă licean, inspirat de aplicația americană Uber.

În prezent, Bolt derulează servicii de ride-hailing, livrări și închiriere de trotinete electrice, având circa 50 de milioane de utilizatori în peste 40 de țări.

În România, Taxify a intrat în anul 2016, mai întâi în București, la un an după rivalul Uber. Pe lângă transport în sistem ride-hailing, cu autoturismul, în anumite orașe românești Bolt oferă și servicii de închiriere de trotinete electrice și servicii de curierat. În ianuarie 2021, Bolt a lansat și un program de francizare pentru transport la cerere și livrare de alimente, Bolt Franchise.

În cei 8 ani de existență, „unicornul” estonian a obținut investiții de peste 600 de milioane de dolari, în mai multe runde de finanțare. Printre investitori se numără companii ca Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital, precum și Taavet Hinrikus, co-fondator al platformei fintech Wise.

Parallax

Vizualizari
1785
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri