Denisa Crăciun

UPDATE Bloomberg: Microsoft pregătește o rundă mare de concedieri la început de 2023

Microsoft face concedieri

În 2022 și la început de 2023, giganții tech au continuat să își reducă echipele. Acum și Microsoft ar plănui să renunțe la mai multe posturi din anumite divizii, ceea ce va afecta mii de angajați, potrivit Bloomberg care citează o persoană ce cunoaște situația.

UPDATE: Microsoft a confirmat, miercuri, că renunță la 10.000 de angajați și spune că disponibilizările se vor face până în al treilea trimestru al anului fiscal. 

Știrea inițială:

Nu se știe exact câți angajați vor fi afectați de desființarea acestor posturi, însă reducerea de personal va fi „semnificativ mai mare decât alte runde de concedieri la Microsoft din ultimul an”, conform sursei citate, care mai arată că disponibilizările de acum îi vor afecta pe cei de la diviziile de resurse umane și inginerie.

Pe de altă parte, Sky News arată că gigantul tech va concedia aproape 5% din totalul forței sale de muncă, adică 10.000 de angajați din totalul de peste 220.000 pe care Microsoft îi are la nivel global. 

Anul trecut, Microsoft a înghețat angajările și a concediat 1% din totalul angajaților săi în lunile iulie și octombrie

Valul de concedieri din 2022 continuă și în 2023, astfel că, la început de an, mai multe companii de tehnologie au luat decizia de a-și reduce echipele. Și Amazon, care are circa 3.000 de salariați în România, a concediat 18.000 de angajați la nivel mondial, iar Salesforce a renunțat la 10% din cei 80.000 de angajați ai săi. 

Parallax

Vizualizari
408
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri