Raluca Abrihan

Peste jumătate dintre români vor să facă cumpărături de Black Friday. Topul produselor căutate şi de unde vor să cumpere

Thumbnail

Nouă din zece români au auzit de Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului, iar numărul celor care doresc să cumpere cel puțin un produs la reduceri este în creștere, potrivit unui studiu realizat de Kantar Millward Brown România. Topul produselor căutate şi al magazinelor de unde vor românii să-şi facă cumpărăturile de Black Friday.

„Datele arată că evenimentul Black Friday este tot mai popular în România, iar ofertele disponibile pe piață atrag din ce în ce mai mulți clienți. Atât notorietatea, cât și intenția de cumpărare sunt în creştere faţă de anul trecut, ceea ce reprezintă o confirmare a eforturilor depuse de retaileri în această direcție”, a declarat Pepa Adriana Gheară, Senior Client Service Executive Kantar Millward Brown România.

Studiul arată că 51% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani doresc să cumpere cel puțin un produs de Black Friday. Datele arată un interes în creștere pentru televizoare, frigidere, aragazuri, electrocasnice incorporabile și articole din gama home&deco. De asemenea, pe lista de dorințe se află articole precum telefoane mobile, articole vestimentare, încălțăminte și laptopuri.

Ce intenționează românii să cumpere de Black Friday:

 1. Televizoare

 2. Electrocasnice mici

 3. Frigidere

 4. Telefoane mobile

 5. Mașini de spălat

 6. Articole vestimentare

 7. Aragazuri

 8. Laptopuri

 9. Încălțăminte

 10. Articole din gama home&deco

De unde vor să cumpere românii de Black Friday

Pentru a achiziționa articolele pe care și le doresc, românii vor căuta cele mai bune oferte atât în magazinele online, cât și în retailul tradițional. Clasamentul magazinelor considerate pentru a face cumpărături în ziua cu cele mai multe reduceri este neschimbat. Așadar, top 3 magazine care le vin prima oară în minte sunt:

 1. eMAG

 2. Altex

 3. Flanco

Cercetarea a fost realizată la nivel național, pe un eșantion reprezentativ. La această cercetare au participat 2019 respondenți din mediul rural și urban, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. Interviurile, realizate prin metoda CATI, s-au desfășurat în perioada 18 – 24 octombrie 2018.

Parallax

Vizualizari
1240
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri