Claudiu Zamfir

Bitcoin: 5.000 de persoane au pierdut 359 milioane dolari, într-o înșelătorie pe internet, în Brazilia

Thumbnail

Un număr de 5.000 de persoane au pierdut 359 de milioane de dolari în total, într-o înșelătorie de pe internet derulată în Brazilia, în care escrocii le promiteau victimelor câștiguri printr-o falsă schemă de investiții în bitcoin, potrivit poliției din statul sud-american.

Escrocii își abordau victimele pe rețelele sociale și le cereau să le trimită bani (fiat) pe internet, potrivit autorităților braziliene, citate, luni, de Coindesk.com.

Infractorii au păcălit astfel 5.000 de oameni că banii pe care aceștia îi trimiteau ar fi urmat să fie investiți în bitcoin. Dacă voiau să-și scoată banii din schemă, șarlatanii îi duceau cu vorba pe „investitori” spunându-le că trebuie să mai aștepte să crească valoarea plasamentelor în bitcoin, să facă profituri mari.

Până la urmă, credulii se trezeau că le dispar banii. Circa 1,5 miliarde de reali brazilieni (adică 359 de milioane de dolari) au fost furați de la 5.000 de victime în total, în schema falsă de plasamente în bitcoin din Brazilia.

Zilele trecute, polițiștii din statul brazilian Parana a descins în forță peste membrii grupării de escroci, în diverse locuri din Sao Paulo, Curitiba și alte orașe mari, la capătul unei investigații care a durat 4 luni.

9 persoane au fost arestate în urma unor acțiuni la care au participat 50 de polițiști din trupele speciale, cu 20 de vehicule de intervenție și 1 elicopter, mai spun autoritățile braziliene, citate de Coindesk.

Cea mai veche și mai puternică monedă virtuală, bitcoin era cotat luni în jurul a 7.400 de dolari. Criptomoneda a ajuns aproape de 20.000 de dolari în decembrie 2017.

Parallax

Vizualizari
6730
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri