Claudiu Zamfir

Bihor: Frații Pavăl (Dedeman) cumpără o fabrică de cărămizi

cemacon

Oamenii de afaceri Adrian și Dragoș Pavăl, cunoscuți mai ales pentru business-ul lor de  comerț Dedeman, vor acum să cumpere o fabrică de cărămizi din localitatea bihoreană Biharia.

Mai exact, producătorul de blocuri ceramice Cemacon SA, deținut în proporție de aproape 80% de Grupul Pavăl Holding, controlat de frații Pavăl, urmează să preia firma Euro Cărămida SA, de la Biharia, județul Bihor.

„Societatea CEMACON SA a demarat procedura de achiziție a societății EURO CARAMIDA SA, societate activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții, cu sediul in județul Bihor” - a raportat Cemacon la Bursa de Valori București, în ianuarie 2023. Părțile nu au dezvăluit suma tranzacției.

Tranzacția este condiționată de avizul Consiliului Concurenței. Instituția a anunțat, marți, că „va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”.

Euro Cărămida SA a raportat o cifră de afaceri de aproape 73 de milioane de lei pe anul 2021, cu profit net de peste 18 milioane de lei, cu un număr de 44 de angajați.

De partea cealaltă, cumpărătorul Cemacon SA a obținut în anul 2021 o cifră de afaceri de aproape 180 de milioane de lei și profit net de peste 54 de milioane de lei. Compania clujeană a încheiat anul 2021 cu un număr mediu de 256 de angajați.

Parallax

Vizualizari
10860
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri