Denisa Crăciun

BestJobs: Salariul, principala nemulțumire a angajaților români. Ce așteptări au de la 2022

Thumbnail

Anul 2022 i-a găsit pe angajații români cu un nivel de satisfacție scăzut cu privire la jobul actual, potrivit unui studiu realizat de platforma de recrutare BestJobs, care arată că 3 din 10 angajați sunt nemulțumiți de locul de muncă din prezent.

Principalele nemulțumiri ale angajaților au legătură cu:

  • Salariul, după cum declară 46% dintre respondenții studiului;
  • Mediul de lucru stresant 25%;
  • Dezechilibrul între timpul alocat jobului, cel dedicat familiei și hobby-urilor11%.

60% dintre respondenți spun că nivelul de stres la job a crescut în 2021, potrivit sondajului. Printre motivele care influențează cel mai mult percepția angajaților cu privire la stres, aceștia enumeră modul haotic de organizare a activității (40%), supraîncărcarea (32%) și preluarea din sarcinile colegilor (27%), lipsa unui echilibru sănătos între viața personală și job (22%) și teama că ar putea să își piardă jobul (10%).

În 2022, angajații se așteaptă ca angajatorii să le arate că munca le este apreciată (66%), să le ofere posibilități de promovare (45%) și să îi sprijine în dezvoltarea profesională (41%). În plus, 51% dintre respondenți au spus că speră la o creștere salarială în acest an, salariul fiind printre principalele motive de nemulțumire.

„Al doilea an pandemic și-a făcut simțit efectul asupra angajaților și cel mai bine se vede dacă ne uităm la nivelul lor de reziliență. Aceștia sunt mai predispuși la burnout, colaborează mai greu și sunt mai dificil de motivat, așa cum observă și angajatorii. Cheia succesului pentru 2022 este să le pună la dispoziție angajaților beneficii menite să le crească nivelul de satisfacție atât la job, cât și pe plan personal, mai ales că acum distincția este mult mai neclară. În plus, Raportul anual BestJobs ne arăta că 45% dintre recrutori se așteaptă să găsească mai greu candidații potriviți anul acesta, deci ar trebui să se concentreze și mai mult pe retenția angajaților buni, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Principalul beneficiu pe care și-l doresc angajații în 2022 este programul flexibil, așa cum au declarat 27% dintre angajații participanți la sondaj, împreună cu posibilitatea de lucra de acasă.

Mai multe zile de concediu de odihnă (23%) și coaching pentru dezvoltarea personală și profesională (21%) completează topul de care recrutorii ar trebui să țină cont pentru o mai bună satisfacție a angajaților la job.

Pe lângă acestea, respondenții au mai menționat abonament la clinici medicale private (18%), asigurare de sănătate privată (13%) și cursuri și traininguri de reconversie profesională (10%). 

Sondajul BestJobs a fost realizat în perioada 23 decembrie 2021 - 6 ianuarie 2022, pe un eșantion de 1.358 de utilizatori de internet.

Parallax

Vizualizari
930
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Marius
Stamate
...si a angajatorilor. Cat de cool ar fi sa nu existe vreo limita inferioara ?
poza de profil
Alex
Do
Cred că procentul este mult mai mare... Având în vedere că 60% din angajații din România câștiga 2000 lei + bonuri coșul lunar de trai decent este de 2700 RON /persoana... Eu propun micirea impozitului pe venituri pana se ajunge la 2700 RON și plafonarea preturilor... Astfel au să vină înapoi forță de lucru din străinătate... În caz contrar patronatele au să rămână fără angajați...

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri