Denisa Crăciun

BestJobs: 73% dintre angajați ar renunța la noul job fără să anunțe angajatorul

Thumbnail

73% dintre angajați ar renunța la noul job fără să anunțe angajatorul, dacă întâmpină situații pe care le consideră neplăcute, deși procesul de schimbare a jobului poate dura până la 6 săptămâni în cazul angajaților white collar („gulerele albe”, angajații de la birouri ) și chiar până la 6 luni în cazul angajaților din categoria gold collar („gulerele aurii”, angajații cu specializări superioare), conform unui studiu realizat de platforma de recurtare online BestJobs.

De cealaltă parte, 27% dintre respondenți au spus că nu văd necesar un asemenea comportament și consideră că plecarea trebuie anunțată indiferent de motivul care a dus la această decizie.

În plus, aceștia consideră că ar fi imatur să nu anunți, cu atât mai mult cu cât din discuția cu angajatorul poate reieși feedback valoros și constructiv pentru ambele părți.

De asemenea, 27% consideră imorală impunerea vaccinării și ar fi determinați să părăsească jobul fără păreri de rău.

Chiar dacă proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului privind COVID-19 este momentan în dezbatere și nu a fost încă luată o decizie, o bună parte dintre candidați își arată îngrijorarea cu privire la acest scenariu.

La polul opus însă, doar 1% dintre respondenți au spus că s-ar simți îndreptățiți să renunțe la un job nou dacă descoperă despre colectiv că este majoritar împotriva vaccinării.

54% dintre susținătorii deciziei de a părăsi un job în perioada de probă fără a notifica angajatorul enumeră printre motivele care ar justifica un asemenea comportament:

  • lipsa de profesionalism a colegilor sau a superiorilor;
  • neconcordanța între condițiile discutate în cadrul interviului și realitatea din activitatea de zi cu zi;
  • încălcarea condițiilor obișnuite de muncă prin nerespectarea programului sau a gradului de dificultate a jobului;
  • întârzierea plății salariului.

Un alt motiv pentru care angajații ar renunța la un job nou fără să mai privească în urmă ar fi dobândirea unei moșteniri sau câștigul la loterie, în unele cazuri chiar fără a juca un bilet, așa cum declară plini de speranțe alți 17% dintre candidații care au răspuns la sondajul realizat de BestJobs.

Parallax

Vizualizari
476
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri