Adi Iacob

Beneficiile pe care le aduc serviciile de cloud startup-urilor

Thumbnail

Serviciile de cloud computing sunt din ce în ce mai prezente pe piață și pot spori productivitatea și munca în echipă datorită faptului că oferă accesibilitate de oriunde există internet.

De asemenea, conexiunile la internet devin din ce în ce mai puternice și mai omniprezente, iar numărul și varietatea dispozitivelor conectate crește constant.

Cu siguranță ați auzit despre Cloud, un subiect discutat frecvent. Deși fondatorii de afaceri sunt, de obicei, destul de pricepuți și au cunoștințe tehnice despre ultimele tendințe de afaceri, există o mare majoritate pentru care cloud computing și toate beneficiile pe care le poate oferi sunt încă un mister.

Cloud computing se referă pur și simplu la un număr mare de computere conectate și făcute accesibile printr-o rețea de comunicații în timp real. A devenit o soluție din ce în ce mai viabilă datorită creșterii conectivității la internet și a climatului economic actual. În general, cloud computing este definit ca orice serviciu găzduit care este furnizat prin intermediul internetului. Serviciile de cloud sunt vândute, de regulă, în funcție de nevoi și de gradul de utilizare și astfel prezintă un grad de flexibilitate extrem de util pentru startup-uri. 

Dezambiguizare

Aceste servicii sunt împărțite în trei categorii:

  • Software-ul ca serviciu (SaaS)

În mod tradițional, software-urile necesită instalarea pe hard disk sau pe server, dar cloud vă permite să accesați software-ul printr-o conexiune la internet, de obicei prin intermediul oricărui dispozitiv. Exemplele includ Office 365 sau Google Docs pentru capabilitățile standard de procesare de text și foi de calcul, iar pachetele pot include adesea și clienți de e-mail și software de contabilitate cloud.

  • Infrastructura ca serviciu (IaaS)

Există o serie de servicii, cum ar fi serviciile Amazon Web Services, care permit stocarea datelor, găzduirea hardware-ului și gestionarea rețelelor și a serverelor, toate controlate prin cloud. Beneficiile desktop-urilor virtuale găzduite în cloud sunt că mai mulți utilizatori pot accesa toate funcțiile de oriunde. Astfel, firma pe care o conduceți ar putea facilita medii computerizare de lucru unei echipe cu angajați localizați oriunde în lume.

  • Platforma ca serviciu (PaaS)

Platforma ca serviciu (PaaS) este un mediu complet de dezvoltare și implementare în cloud, cu resurse care vă permit să furnizați totul, de la aplicații simple bazate pe cloud, la aplicații sofisticate, compatibile cu cloud-urile.

Beneficii

  • Cost redus: Serviciile de cloud computing pot fi obținute cu investiții relativ scăzute și cresc productivitatea și capacitățile tehnice ale firmei.
  • Sporește productivitatea și colaborarea în echipă: Nu mai trebuie să vă faceți griji în legătură cu instalarea și configurarea software-ului potrivit. Atâta timp cât este disponibilă o conexiune la internet, veți avea acces la toate instrumentele necesare. Programele precum Google Docs sunt cunoscute pentru capacitățile lor de a sprijini munca colaborativă, unde mai mulți lucrători pot contribui la o lucrare scrisă sau la o foaie de calcul.
  • Accesul de oriunde: Atâta timp cât aveți acces la un computer și la o conexiune la internet, toți angajații pot avea acces la toate programele necesare pentru muncă. Acest lucru vă oferă mult mai multă libertate în ceea ce privește munca de la birou sau de acasă.
  • Securitate: Toate firmele ar trebui să aibă un plan de rezervă în cazul unui atac cibernetic și un plan de continuitate a afacerii. Folosind cloud-ul pentru a stoca datele puteți fi siguri că datele și fișierele sunt în siguranță. Este de la sine înțeles că afacerile care nu utilizează serviciile de cloud pentru a-și face copii de rezervă a datelor au un dezavantaj față de cei care nu sunt pregătiți.

Surse: The Startup Magazine, Microsoft Azure

Parallax

Vizualizari
565
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri