Denisa Crăciun

Banca Transilvania, cea mai tranzacționată acțiune pe Bursa de la București

Thumbnail

Banca Transilvania a primit premiul pentru „cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a BVB în 2021”, potrivit unui comunicat transmis de Bursa de Valori București, joi, către StartupCafe.ro.

Bursa de Valori a acordat 17 premii pentru rezultatele obținute în 2021 de cele mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investiții, în cadrul ceremoniei BVB Awards organizată joi, 17 februarie.

Top 17 companii premiate de Bursa de Valori București pentru performanțele din 2021

Thumbnail

Premierea performanțelor din 2021 are loc după ce Bursa românească a încheiat anul 2021 cu: un nou vârf pentru lichiditatea medie zilnică pentru toate tipurile de instrumente financiare (79,4 milioane lei), valoarea tranzacțiilor cu toate instrumentele financiare a depășit anul trecut pragul de 20 miliarde lei, iar capitalizarea companiilor locale listate pe ambele piețe a atins cel mai înalt nivel din istorie, respectiv 160 miliarde lei.

De asemenea, 23 de companii s-au listat la cota bursei în 2021 și au atras finanțări de 234 milioane euro, iar valoarea celor 45 de emisiuni de obligațiuni și titluri de stat listate anul trecut au depășit 1,8 miliarde euro.

„După ce anul trecut numărul și valoarea finanțărilor derulate prin intermediul pieței de capital au fost capul de afiș în publicațiile de profil și nu numai, a venit momentul să premiem toate aceste performanțe. Aceste premii sunt unele simbolice, adevaratele premii au fost primite cu ocazia fiecărei listări, a fiecărui plasament privat de succes, a ofertelor publice, și au fost oferite direct de către toți cei care fac parte din acest ecosistem numit piață de capital. Îi felicit pe câștigători pentru tot ce au realizat în 2021 și sunt convins că împreună vom continua să susținem finanțarea economiei și a companiilor românești”, spune Radu Hanga, Președinteșe Bursei de Valori București.

„Premiile pe care le acordăm astăzi sunt o recunoaștere a performanțelor obținute într-un an în care noutatea, inovația și schimbarea au fost la ordinea zilei. Am încheiat anul 2021 cu mai multe companii la cota bursei, noi instrumente financiare disponibile investitorilor, mai mulți investitori de retail și o mai mare deschidere a populației față de investițiile la bursă. Ne menținem obiectivul de a crește lichiditatea și de crește reprezentativitatea bursei în economie. Avem premise foarte bune și ne bazăm pe un interes ridicat al companiilor pentru finanțarea prin bursă”, susține Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

Dintre cele 17 premii, unul a fost stabilit prin votul publicului în perioada 1 – 13 februarie pentru „Cel mai apreciat jurnalist pe piața de capital în 2021”. În cadrul acestei ediții a fost acordat premiul pentru „Cea mai bună comunicare cu jurnaliștii a unui emitent în 2021”, premiu stabilit de un juriu format din jurnaliștii care acoperă domeniul pieței de capital, pe baza experienței și interacțiunii lor cu companiile listate.

Parallax

Vizualizari
629
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri