Adi Iacob

Banca Transilvania și francizele 5 to go acoperă parțial leasingul mașinilor electrice ale Uber

Thumbnail

Banca Transilvania și 5 to go se alătură proiectului pilot de mobilitate electrică UberGREEN, serviciul de transport cu mașini (ridesharing) 100% electrice și zero emisii de carbon. Cele două companii acoperă parțial costul de leasing al mașinilor.

În luna martie, Bucureștiul a devenit primul oraș din Europa Centrală și de Est cu un serviciu de ridesharing complet electric. În Europa, Uber oferă opțiuni de mobilitate electrice în Londra, Paris, Madrid, Amsterdam, Lisabona, Porto, Zurich și Munchen. Din martie și până în prezent peste 10.000 de persoane au folosit mașinile electrice UberGREEN, iar distanță totală a curselor efectuate cu acestea a fost pe aproape 72.000 km. Dacă nu ar fi fost parcursă cu o mașină electrică, această distanță ar fi generat în atmosfera 8,5 tone de dioxid de carbon.

„Ne bucurăm să ne alăturăm unei astfel de inițiative antreprenoriale, care ține cont de viață și de viitorul comunității în care trăim. Prin colaborarea cu UberGREEN și 5 to go sperăm că mobilitatea electrică să devină accesibilă unui număr cât mai mare de persoane, astfel încât Bucureștiul să devină un oraș mai puțin poluat și mai ușor de navigat”, spune Omer Tetik, CEO la Banca Transilvania.

Proiectul pilot cuprine 20 de mașini Renault Zoe cu nouă baterie Z.E. 40, care permite după o singură încărcare o autonomie de 300 km în mediul urban și limitrof.

Compania Uber a fost fondată în anul 2009, în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă – comandarea unei mașini cu o simplă atingere a unui buton. Misiunea să este să facă transportul în mediul urban accesibil peste tot, pentru toată lumea. Din februarie 2015, Uber este și în România, în București, iar din 2016, inclusiv în Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara.

5 to go este un lanț de cafenele din România și din Europa de Est, cu  85 de cafenele și puncte de vânzare în țara noastră.

Parallax

Vizualizari
1270
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri