Raluca Abrihan

Grupul Financiar Banca Transilvania a primit undă verde pentru achiziţionarea Certinvest Pensii

Thumbnail

BT Asset Management S.A.I. (BTAM) şi BT Investments au primit de la Autoritatea de Supraveghere Financiară aprobarea achiziţiei a 100% din Certinvest Pensii, singurul jucător local dintre administratorii de fonduri de pensii din România.

Grupul Financiar Banca Transilvania a anunţat în octombrie 2019 intenţia de a-şi extinde serviciile financiare pentru cei peste 3 milioane de clienți printr-o investiție în domeniul pensiilor private. Tot atunci a avut loc semnarea, în Bucureşti, a unui agajament ferm între BT Asset Management, BT Investments şi Certinvest Pensii privind achiziţia.

Pornim cu aproape 10.000 de clienţi şi cu peste 75 de milioane de lei în administrare. Urmează o perioadă de integrare a Certinvest Pensii în Grupul Financiar BT şi de pregătire pentru clienţi. Ne adresăm celor care îşi stabilesc un plan cu bătaie lungă privind pensia privată, apropiaţi ai brandului BT. Mulţumim autorităţilor pentru suportul acordat, declară Aurel Bernat, Director General, BT Asset Management.

Ce îşi propune Grupul Financiar Banca Transilvania prin cea mai nouă achiziţie:

  • Viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant pe piață, pe modelul companiilor din Grupul BT;

  • Stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active;

  • Oferirea unei alternative de investiţii, atât prin pensiile facultative, cât şi prin fondurile de investiţii, pe fondul trendului ascendent al economisiri.

Tranzacția a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar BT, membru exclusiv în România al alianței internaționale Oaklins.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise şi închise. BTAM are în prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare şi peste 45.000 de clienți.

 

Parallax

Vizualizari
3475
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri