Claudiu Zamfir

Site-ul Badoo și aplicația de dating Bumble valorează 3 miliarde de dolari

Thumbnail

Firma care deține site-ul de relații amoroase Badoo și aplicația de dating Bumble, supranumită „Tinderul feminist”, este evaluată la 3 miliarde de dolari, scrie, vineri, TechCrunch.com.

Informația apare în contextul în care miliardarul ruso-britanic Andrey Andreev și-a vândut cota de 19% pe care o deținea la firma britanică MagicLab, care operează  platfromele de dating. Cumpărătorul este fondul american de investiții Blackstone.

Andrey Andreev este cunoscut mai ales ca fondator al Badoo, o rețea socială de dating, pe care a deschis-o în anul 2006.

Bumble, o aplicație de dating tot mai populară în SUA și Marea Britanie, a fost fondată în anul 2014 de către Andrey Andreev și Whitney Wolfe Herd, co-fondatoare a mai celebrei Tinder. În acel an, Herd părăsise Tinder și a fost bucuroasă să lucreze cu Andreev la o aplicație de relații mai feministă.

Bumble are o serie de funcționalități apreciate mai degrabă de către femei. De exemplu, dacă o femeie și un bărbat intră în legătură prin aplicație - adică fac match - femeia este cea care trebuie să inițieze o conversație, iar în caz contrar legătura se pierde în 24 de ore.

De asemenea, există și un mod „BFF” (best friends forever - cei mai buni prieteni), prin care utilizatorii își caută amici.

În urma tranzacției anunțate în presa americană, miliardarul ruso-britanic a ieșit din ambele afaceri, iar Whitney Wolfe Herd a fost numită CEO pe tot business-ul.

Anul acesta și tenismena americană Serena Williams, care are o avere estimată la 180 de milioane de dolari, a devenit acționar la Bumble.

Parallax

Vizualizari
1074
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri