Claudiu Zamfir

Platforma de transfer de bani Azimo primește o finanțare BEI de 20 milioane Euro

Thumbnail

Startup-ul britanic Azimo, folosit și de români pentru transferuri de bani dintr-o țară în alta, a primit marți un împrumut de 20 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții (BEI), instituție financiară a Uniunii Europene.

Finanțarea este susținută din Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI), pilonul financiar al Planului de Investiții pentru Europa, așa-numitul Plan Juncker, inițiat de fostul președinte al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Potrivit unui comunicat BEI, împrumutul va ajuta Azimo să-și accelereze extinderea inclusiv dezvoltarea platformei sale de plăți automatizate.

În acest moment, Azimo are 160 de angajați, din care un număr de 130 lucrează la Cracovia (Polonia), iar finanțarea BEI va ajuta la creșterea echipei tehnice de acolo.

„Europa este cea mai mare piață pentru serviciile de plăți din lume, dar este slab deservită de către furnizorii de softuri învechite, astfel încât termenele de livrare lente și costurile foarte mari sunt deja obișnuite pentru consumatorii și firmele europene. La Azimo construim un campion european în domeniul plăților, cu transfer aproape instantaneu, la costuri foarte mici", a declarat Michael Kent, fondator și președinte al Azimo.

La rândul său, Comisia Europeană spune că va continua să susțină financiar startup-urile fintech din Europa. „Oamenii au nevoie să transfere bani cât mai rapid și în siguranță. Aceasta este o prioritate a Comisiei și vom continua să sprijinim companii de succes, precum Azimo, pentru a stimula sectorul fintech european și pentru a îmbunătăți experiența a milioane de clienți”, a spus Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al CE.

Azimo are sediul central la Londra, dar, încă din noiembrie 2019, în pregătirea Brexit-ului, startup-ul fintech și-a lansat o subsidiară în Olanda pentru a-și separa operațiunile britanice de cele europene.

Platforma de transfer de bani este disponibilă în 9 limbi, printre care și româna. De asemenea, Azimo susține că poate transfera bani în peste 195 de țări.

Startup-ul a fost fondat în anul 2012, de către Michael Kent, Marta Krupinska, Ricky Knox și Marek Wawro. În afară de împrumutul BEI, Azimo a obținut finanțări de peste 66 de milioane de dolari, în cei 8 ani de existență, potrivit Crunchbase. Printre investitori se numără compania japoneză de comerț online Rakuten și fondurile de investiții Frog Capital, Greycroft, MCI.TechVentures, Quona Capital. 

Parallax

Vizualizari
386
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri