Redacția StartupCafe.ro

Noul program Avon pentru antreprenorii români care vor să-și deschidă afaceri în franciză

avon

Compania americană Avon International, de parfumuri, cosmetice și bijuterii, va deschide în România primele magazine în franciză, potrivit Profit.ro.

La finalul anului trecut am lansat un model de franciză, prin care persoanele cu spirit antreprenorial care își doresc un business în industria de beauty își vor putea deschide propriul magazin Avon. Începutul anului ne găsește în pline pregătiri pentru a deschide primele astfel de magazine”, a spus Roxana Popescu, noul General Manager Avon pentru România și Republica Moldova, pentru sursa citată.

Antreprenorii își vor putea deschide fie un magazin, de 25 - 50 mp, în centre comerciale sau zone stradale cu trafic intens, pentru care nivelul de investiție este de 30.000 - 35.000 EUR, fie magazine tip insulă, în mall, de 8 - 12 mp, pentru care nivelul de investiție este de 20.000 EUR - 25.000 EUR, conform site-ului Avon România.

Avon, care face parte din grupul de cosmetice brazilian Natura & Co, este prezentă în România de peste 26 de ani, dar are o istorie de 138 de ani pe piața internațională de beauty, fiind prezentă în 70 de țări. 

În 2020, românca Angela Crețu a fost numită CEO Avon la nivel global, dar a demisionat din această poziție la sfârșitul lui 2023, funcția sa fiind preluată de Kristof Neirynck, director de marketing al gigantului american de cosmetice și parfumuri în ultimii 2 ani. 

Compania înființată în 1886 de David H. McConnell s-a orientat la început către vânzarea de parfumuri. S-a adresat inițial publicului feminin, dar cu timpul și-a diversificat oferta, adăugând și produse pentru bărbați și copii.

De-a lungul timpului, compania a oferit femeilor posibilitatea de a-și câștiga independența financiară în comunitățile mici, fiind reprezentante Avon. 

„Dintr-un mic birou din New York City, McConnell a amestecat singur primele noastre parfumuri și a recrutat o echipă de femei pentru a fi reprezentante de vânzări. Era un model de afacere radical în 1886, dar McConnell credea în puterea comunității și era pasionat de acordarea libertății economice femeilor” - conform Avon

Parallax

Vizualizari
149
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.92

publishing: 3.11

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 835
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri