Adi Iacob

Apple cumpără un start-up de mașini fără șofer

Thumbnail

Apple se pregătește să cumpere Drive.ai, un start-up care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei necesare mașinilor autonome. Achiziția va aduce producătorilor de iPhone-uri mai mulți ingineri cu experiență în acest domeniu, potrivit persoanelor familiarizate cu situația.

Compania nu a oferit detalii despre suma plătită pentru achiziția startup-ului, scrie Bloomberg. Drive.ai a obținut până acum investiții în valoare de aproximativ 77 milioane de dolari, fiind evaluată la aproximativ 200 de milioane de dolari în 2017, potrivit Pitchbook.

"Cred că prețul de achiziție potențial este sub ultima evaluare de 200 milioane de dolari", a menționat Gene Munster, analist financiar la Loup Ventures.

Tranzacția este descrisă de presa internațională ca "acqui-hire" (achiziție) -— atunci când companiile mari de tehnologie achiziționează startup-uri pentru angajații talentați. 

Apple lucrează la tehnologia necesară mașinilor fără șofer de mai mulți ani. Proiectul a avut urcușuri și coborâșuri - compania a concediat recent aproximativ 200 de angajați din cadrul proiectului, dar, de asemenea, reprezentanții Apple au declarat că firma va continua să investească în acest domeniu.

Și Amazon a investit recent (februarie 2018) într-un start-up care produce mașini autonome. Startup-ul Aurora, care dezvoltă vehicule care funcţionează fără şofer, a primit o finanțare de peste jumătate de miliard de dolari din partea Amazon, a fondului de investiţii Sequoia şi a companiei de energie Shell.

Aurora a fost fondată şi este condusă de Chris Urmson, fost director al diviziei de maşini autonome a Alphabet (Google), care deţine startup-ul Waymo. De asemenea, unul dintre directorii din Aurora au lucrat la lansarea şi designul maşinilor Tesla Model X, iar director de dezvoltare al Aurora este fondator al Advanced Technology Center de la Uber.

Alte companii au abordat altfel această tehnologie. De exemplu, Toyota a lansat prin intermediul Toyota AI Ventures (o companie de investiții a producătorului japonez de automobile) un nou fond de 100 milioane dolari pentru finanțarea startup-urilor de mașini autonome. 

Parallax

Vizualizari
1573
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri