Redactia StartupCafe.ro

Apple se pregăteşte să permită, pe iPhone, și alte magazine de aplicații decât App Store-ul său, în statele UE (surse Bloomberg)

iphone-apple-app-store-dreamstime

Apple se pregăteşte să permită și altor magazine de aplicații, decât App Store-ul său, accesul pe telefoanele iPhone şi tabletele iPad, în Uniunea Europeană, inclusiv în România, de la sfârşitul anului 2023, potrivit unor surse Bloomberg, citat de Reuters și News.ro.

Compania americană de tehnologie urmează să se supună astfel unei noi reglementări europene privind piața concurențială, în blocul comunitar.

Ca parte a modificărilor, consumatorilor ar urma să  li se permită să-și instaleze, în cele din urmă, aplicaţii pe iPhone-urile şi iPad-urile lor fără a utiliza App Store-ul Apple.

Gigantul tech nu a luat însă decizii cu privire la respectarea altor prevederi ale legii, cum ar fi permiterea unor sisteme de plată alternative pe dispozitivele sale.

Permisiunea ocolirii instrumentului său de plată ar putea costa Apple venituri de miliarde de dolari, pe care le încasează din perceperea unui comision de până la 30% la achiziţiile din App Store.

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii a Reuters.

Producătorul iPhone a spus în trecut că permiterea ocolirii App Store expune utilizatorii la pericole de securitate şi confidenţialitate.

Dar unele autorităţi de reglementare şi critici, cum ar fi producătorul jocului ”Fortnite”, Epic Games, au spus că aceste preocupări sunt exagerate.

Google a permis de ani de zile încărcarea unor aplicaţii rivale pe telefoanele operate cu sistemul Android şi oferă avertismente utilizatorilor cu privire la problemele de securitate.

Angajaţii Apple de inginerie software şi servicii sunt implicaţi într-un efort major pentru a deschide elementele cheie ale platformelor Apple, se arată în raport.

Parallax

Vizualizari
279
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.91

publishing: 3.11

expertise: 0.09

rating: 1.594

Articole publicate : 762
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri