Adi Iacob

Apple intră în competiție cu Netflix: Producătorul de iPhone-uri va lansa un serviciu de streaming video

Thumbnail

Apple a confirmat că va organiza un eveniment pe 25 martie, în cadrul căruia se presupune că va anunța detalii despre un nou serviciu de streaming video și un nou serviciu de știri pe baza de abonament. Bloomberg descrie serviciul de streaming video al companiei drept un rival al platformelor Netflix și Amazon Prime.

Ca de obicei, invitația la evenimentul companiei nu conține prea multe detalii, dar GIF-ul cu numărătoarea inversă și sloganul "E timpul pentru spectacol" (“It’s show time” - FOTO) pare să sugereze lansarea platformei sale de streaming video. 

Nu este prima dată când Apple a folosit acest slogan pentru un eveniment: compania a folosit același text pentru evenimentul său din septembrie 2006, unde a anunțat că va începe să ofere filme pe iTunes și a dezvăluit iTV (redenumit Apple TV la lansarea din 2007). 

De asemenea, Apple intenționează să lanseze un serviciu de știri pe bază de abonament, potrivit jurnaliștilor de la Wall Street Journal. Conform acestora, Apple s-a confruntat cu probleme în timpul negocierilor cu publicațiile de știri din cauza termenilor care ar permite companiei să păstreze jumătate din veniturile din abonamente.

Aceste lansări de noi servicii sunt văzute de presa internațională ca un efort al Apple de a găsi noi surse de venit, pe măsură ce se luptă cu încetinirea vânzărilor iPhone. Potrivit ultimului  său raport de venituri, vânzările smartphone-urilor au scăzut cu 15%, față de același trimestru cu un an în urmă, în timp ce afacerile cu servicii au atins un venit total de 10,9 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
1679
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri