Raluca Abrihan

O tehnologie făcută de Apple, folosită de piraţi pentru a răspândi versiuni modificate ale unor aplicaţii populare precum Spotify sau Pokemon Go

Thumbnail

O tehnologie dezvoltată de Apple a fost piratată şi folosită pentru a crea şi distribui versiuni modificate ale unor aplicaţii foarte populare, precum Spotify, Angry Birds, Pokemon Go sau Minecraft, astfel încât utilizatorii să le poată folosi fără a fi obligaţi să platească pentru ele sau să li se afişeze publicitate.

Distribuitori ilegali de softur, ca TutuApp, Panda Helper, AppValley şi TweakBox au descoperit o modalitate de a folosi certificate digitale pentru a avea acces la un program al Apple dedicat companiilor, program prin care firmele au dreptul de a distrubi aplicaţii de business intern, către angajaţi, fără a mai trece prin procesul de control al App Store, scrie Reuters.com.

Prin folosirea acestor certificate pentru dezvoltatori, aceste operaţiuni de piratare răspândeau versiuni modificate ale unor aplicaţii foarte populare printre consumatorii de rând. În aceste noi versiuni aplicaţiile puteau fi utilizate fără a mai plăti abonamente pentru variantele premium sau fără a fi obligaţi să mai vadă reclame în aplicaţiile respective, ceea ce face ca cei de la Apple sau dezovoltatorii aplicaţiilor originale să rămână fără venituri substanţiale, pe care le-ar încasa în mod normal din publicitate.

Descărcarea verisunilor modificate ale acestor aplicaţii încalcă termenii şi condiţiile magazinului de aplicaţii dar şi ale dezvoltatorilor de softruri.

Apple nu poate monitoriza în timp real distribuţia certificatelor folosite de piraţi sau răspândirea aplicaţiilor modificate ilegal, dar poate anula aceste certificate în caz că descoperă că ele nu sunt utilizate în mod corect.

Parallax

Vizualizari
1719
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri