Raluca Abrihan

UR lansează o soluție de programare a coboților pentru IMM-uri și startup-uri

Thumbnail

Managerii și antreprenorii din România se bazează tot mai mult pe soluțiile de automatizare și robotizare pentru a crește producția și a scădea costurile, în condițiile în care angajații potriviți se găsesc din ce în ce mai greu, susţine Universal Robots, care lansează o soluție ce permite configurarea completă a roboților colaborativi și implementarea a sarcinilor de lucru, pentru IMM-uri şi startup-uri.

Noul instrument de creare a aplicațiilor, de la UR, facilitează configurarea și implementarea celulelor robotice, amplifică abilitățile robotului și îi îndrumă pe clienți prin întregul proces de construire a unei aplicații de succes, optimizată pentru performanță și costuri reduse.

Instrumentul de configurare on-line oferă un proces pas cu pas pentru alegerea robotului și a instrumentelor de lucru și oferă detalii despre avantajele și dezavantajele diferitelor opțiuni de configurare și despre abilitățile necesare pentru a finaliza o soluție robotică completă. Noua soluție se adresează în special IMM-urilor și antreprenorilor aflați la început de drum.

Trei aplicații pentru roboții colaborativi sunt disponibile încă de la lansare: aprovizionarea liniilor de producție, asamblarea și ambalarea produselor.

Application Builder oferă un șablon complet de programare pentru aplicația specifică. Clienții sunt ghidați cu ajutorul întrebărilor prin procesul de configurare a efectorilor ținând cont de cerințele de cost și ale activităților specifice și oferă detalii despre cum se interconectează robotul cu alte echipamente.

Cu vânzări globale estimate a atinge 12 miliarde de dolari, roboții colaborativi (coboții) vor reprezenta în curând principalul motor de creștere al pieței soluțiilor de automatizare, pe măsură ce din ce în ce mai multe companii de toate dimensiunile, dintr-un spectru larg de sectoare industriale, adoptă această tehnologie – explică oficialii companiei, care în Romania este furnizor al Dacia şi Continental.

Din anul 2008, când Universal Robots a vândut primul său model comercial de robot, compania s-a dezvoltat exponențial de la un an la altul, comercializând peste 25.000 de brațe robotice în întreaga lume.

Colaborarea dintre operator și robot crește productivitatea cu 85% peste nivelul care s-ar înregistra dacă aceștia ar lucra independent.

Coboții pot fi reprogramați simplu și rapid să treacă de la o operațiune la alta în cadrul unui proces de producție, reducând astfel semnificativ timpul de întrerupere a producției și îmbunătățind în ansamblu rata profitabilității. Fiind concepuți pentru a îndeplini sarcini monotone, repetitive și obositoare, coboții îmbunătățesc mediul de lucru pentru angajați, reducând expunerea acestora la afecțiuni musculoscheletale și la potențialele pericole legate de locul de muncă. La rândul său, aceasta echivalează cu mai puține zile de muncă pierdute pentru companie și o reducere a timpilor morți de până la 85%, mai arată UR.

Citeşte şi:

VIDEO Mai puţin de 10% din joburi pot fi complet automatizate, dar tot mai multe firme vor lucra cu roboţi

Cum functioneaza cobotii (robotii industriali), cat costa sa iti echipezi firma cu o astfel de tehnologie si cum arata aceasta piata in Romania

 

Parallax

Vizualizari
541
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri