Adi Iacob

O aplicație de transport obține investiții de 17,5 milioane de dolari. Printre investitori se numără Jaguar Land Rover

Thumbnail

Transit, un start-up care a dezvoltat o aplicație care să ajute oamenii din orașele mari să se deplaseze fără a deține o mașina, a obținut o finanțare de 17,5 milioane de dolari. Printre investitori se numără fondurile de capital de risc ale producătorii auto Renault Nissan-Mitsubishi și Jaguar Land Rover.

Runda de finanțare a fost condusă de Alliance Ventures, companie deținută de RenaultNissan-Mitsubishi. De asemenea, s-au alăturat rundei de finanțare cei de la InMotion Ventures, fondul de capital de risc al Jaguar - Land Rover și doi investitori care au mai oferit bani startup-ului — Accel și Real Ventures, potrivit unei postări pe blogul companiei.

Lansat în 2012, Transit a început ca o aplicație care ajută oamenii să verifice orele de plecare pentru autobuze și trenuri. Ulterior, Transit a început să permită mai multe tipuri de transport — integrând în aceeași aplicație opțiuni precum transportul public, biciclete clasice și trotinete electrice în sistem de sharing și mașini în regim de ride-hailing. Practic, aplicația a devenit un tool universal pentru transportul în oraș prin care poți verifica orele de plecare pentru trenuri, metrouri și autobuze sau poți chema un Uber direct din aplicație. 

Aplicația mobilă furnizează date în timp real de la firmele de transport locale, scrie TechCrunch. Transit este utilizat în mai multe orașe, în special din Statele Unite: MBTA din Boston, MDOT MTA din Baltimore, VTA din Silicon Valley, PSTA din Tampa Bay și STM din Montreal (acestea sunt companii de stat sau private care se ocupă de transportul public; ex. Metrorex, RATB).

Transit, care deja operează în 175 de orașe la nivel global, va folosi banii obținuți pentru a scala operațiunile și pentru a îmbunătăți platforma prin integrarea unor noi servicii și metode de plată în aplicație.

Parallax

Vizualizari
909
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri