Claudiu Zamfir

Șeful aplicației TikTok demisionează din funcție

Thumbnail

Directorul general (CEO) al rețelei sociale TikTok, Kevin Mayer, și-a anunțat, joi, demisia din funcție, în mijlocul disputelor cu autoritățile SUA, scrie presa americană.

Într-o scrisoare către angajații TikTok, obținută de CNBC, Kevin Mayer se arată nemulțumit de solicitarea administrației Trump ca afacerile din SUA ale rețelei sociale deținute de gigantul IT chinez ByteDance să fie vândute unei companii americane.

„Înțeleg că funcția pentru care m-am angajat - inclusiv conducerea globală a TikTok - va arăta foarte diferit ca urmare a acțiunii administrației SUA de a forța vânzarea afacerilor din Statele Unite”, a spus Mayer, în scrisoarea către angajații aplicației, citată de CNBC.

TikTok a confirmat demisia CEO-ului.

„Înțelegem că evoluțiile politice din ultimele luni au schimbat semnificativ rolul lui Kevin pe viitor și respectăm pe deplin decizia sa. Îi mulțumim pentru timpul petrecut în companie și îi dorim succes”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok, pentru Variety.

Demisia sa după numai 100 de zile la TikTok survine și pe fondul mișcării rețelei sociale de a da în judecată Administrația Donald Trump pentru un ordin executiv care va conduce la interzicerea aplicației pe teritoriul SUA, remarcă TechCrunch.com.

Managerul american fusese numit de chinezii de la ByteDance la conducerea aplicației lor, TikTok, abia pe 19 mai 2020, el ocupând anterior poziția de director de streaming al companiei americane Disney.

În România, serviciile de marketing online TikTok sunt oferite prin Httpool, o companie care asigură reprezentarea media și altor rețele sociale, potrivit Paginii de Media.

Parallax

Vizualizari
1155
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri