Claudiu Zamfir

O aplicație fintech blochează transferurile de bani cu Rusia

Thumbnail

Aplicația fintech lituaniană Paysera, care activează și pe piața din România, a anunțat, joi, că blochează „aproape toate” transferurile de bani către și dinspre Rusia, ca urmare a agresiunii ruse asupra Ucrainei.

„Sancțiunile UE impuse băncilor rusești, inițiate pe 22 februarie, sunt o soluție de compromis, care urmează să fie aprobată de toate statele membre UE. Suntem solidari cu ucrainenii și vom refuza să procesăm aproape toate tranzacțiile legate de Rusia. Înțelegem că nu suntem un gigant pe piața financiară, dar vrem să transmitem mesajul că toți putem avea un impact, prin alegerile pe care le facem. În timp ce noi refuzăm să transferăm bani, altcineva ar putea refuza să asigure, să producă, să consilieze, să investească sau ofere servicii de trasport (în Rusia - n.r.)”, a declarat Gintautas Mežetis, CEO Paysera, într-un comunicat citat de Delfi.

Compania de transfer de bani și plăți online Paysera a fost fondată în anul 2004 la Vilnius, Lituania, de  Kostas Noreika și  Sarūnas Broga. În anul 2019, serviciul fintech baltic a pătruns și pe piața din România. Poziția de country manager pe România este ocupată de Daniel Turbatu.  

 

Parallax

Vizualizari
3128
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri